Στον αστερισμό των μνημονίων – Άρθρο του Β.Μητράκου

1 . ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σύμφωνα με επίσημη μελέτη που έγινε σε 28 χώρες (εταιρεία PRICE WATERHOUSE COOPERS) καταγράφει ως κορυφαίο σύμπτωμα της ελληνικής παθογένειας το παρακάτω :

-Κυβερνήσεις με υπερβολικό αριθμό υπουργών , αναπληρωτών και υφυπουργών , χωρίς κεντρικό συντονισμό και με πληθώρα πελατειακών σχέσεων με τους πολίτες !
Τα άλλα 4 κορυφαία συμπτώματα είναι :
-Διαρκής μεταβολή των υπουργείων
-Πολυδιάσπαση του κράτους
-Πολυνομία , και
-Ανοχή στην μη τήρηση και την καταστρατήγηση των θεσμικών υποχρεώσεων των πολιτών και του κράτους συμπεριλαμβανομένης και της απείθειας στους νόμους .

2 . Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟ
Γενιές και γενιές Ελλήνων από την απελευθέρωση και δώθε δούλεψαν σκληρά , με πόνο , ιδρώτα και πολλές φορές με αίμα , για να δημιουργήσουν αυτό που λέμε “εθνικό πλούτο” .
Μια περιουσία , δηλαδή για την Ελλάδα μας , την οποία θα εύρισκαν για να πατήσουν πάνω της και να προκόψουν οι επόμενες γενιές . Κι έρχονται οι κυβερνήσεις των μνημονίων (ΝΔ , ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ) και αποθέτουν στα χέρια των “αφεντικών” και του μεγάλου κεφαλαίου αυτήν την εθνική περιουσία , τον κόπο , δηλαδή , τον ιδρώτα και το αίμα των παλαιών Ελλήνων .
Σύμφωνα με εκτίμηση του Γραφείου Προϋπολογισμού της ελληνικής βουλής κατά το 2015 η ύφεση θα είναι 2% – 4% πράγμα που σημαίνει ότι η Ελλάδα από την αρχή της κρίσης θα έχει χάσει το 30 % , περίπου του εθνικού της πλούτου !!!

3 . Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ :
ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ …ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας την μνημονιακή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βάζει σαν πρώτο στόχο την περαιτέρω μείωση των συντάξεων με τη δικαιολογία ότι τα ταμεία δεν έχουν χρήματα , είναι δηλαδή ελλειμματικά . Ενοχοποιούν , δηλαδή, τους συνταξιούχους ότι ΑΥΤΟΙ έριξαν έξω τα ταμεία .
Δεν μας λέει όμως ΟΥΤΕ ο κ. Τσίπρας ποιοι ροκάνισαν (διαχρονικά) τα αποθεματικά των ταμείων ούτε μας λέει την απλή αλήθεια ότι τα ελλείμματα των ταμείων “τροφοδοτούνται” από την τεράστια ανεργία και από το γεγονός ότι το κράτος , μαζί με τους “εργοδότες” ΔΕΝ είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τα ταμεία .
Εξαιτίας , λοιπόν , αυτής της μνημονιακής πολιτικής που συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ , για την πληρωμή κύριων κι επικουρικών συντάξεων στην περίοδο 2015-2016 τα ταμεία θα εμφανίσουν ετήσιο έλλειμμα 3,7 δις ενώ στο τέλος του 2016 επιπλέον 100.000 νέοι θα μείνουν άνεργοι , με συνέπεια την άνοδο της ανεργίας στο 28 % ήτοι 1,4 εκατομμύρια άνεργοι .

4 . ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΙ
Έχουμε ένα χρέος δυσθεώρητο πάνω από 350 δις ευρώ !
Και ζητάμε και παίρνουμε με τη νέα συμφωνία άλλα 85 δις , ένα νέο δηλαδή δάνειο που αποτελεί το 25% περίπου του συνολικού χρέους .
Κι αυτό η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου το θεωρεί μεγάλη και μάλιστα “αριστερή” επιτυχία!!!

5 . ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 62 !
ΠΑΝΤΩΣ , για να είμαστε αντικειμενικοί , το Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ΚΑΙ «θετικά» στοιχεία : .
Ενώ , π.χ. ,  τα γενικά όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση πάνε να περάσουν το όριο των 70 ετών , το μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ότι μπορεί να βγαίνει στη σύνταξη στα 62 του χρόνια , όποιος έχει 40 χρόνια ασφάλισης!!!  
Εμπρός , λοιπόν ! Με ανεργία 60% στους  νέους ας αναζητήσουμε αυτόν τον τυχερό νέο που στα 22 του χρόνια θα βρει δουλειά , θα δουλέψει συνεχώς και αδιαλείπτως με πλήρη ασφάλιση επί 40 συναπτά έτη και θα πάρει σύνταξή στα 62 του χρόνια !
Βρε , μήπως μας δουλεύουν ;

                                                                                                    19-8-2015

                                                                                              Βαγγέλης Μητράκος