Η Ελλάδα στο απόλυτο τέλμα καρτερώντας μια τυχαία σπίθα

Ό,τι χειρότερο μπορούσε να πάθει η χώρα και ο λαός της , το έχει πάθει :-Χρεοκοπία , βαθιά εκμετάλλευση , κοινωνική αδικία και ανισότητα και απύθμενη φτώχεια και δυστυχία για μεγάλες λαϊκές μάζες .-Χρεοκοπημένο και παντελώς αναξιόπιστο πολιτικό σύστημα ,

το οποίο (δυστυχώς) παραμένει στο προσκήνιο υπαγορεύοντας λύσεις μέσω αυτού .

-Τα κόμματα παραμένουν αρχηγικά χωρίς επαφή με τη βάση τους , έρμαια στα χέρια των κομματικών γραφειοκρατιών .
 .
-Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ με φαύλες διακυβερνήσεις μας χρεοκόπησαν και βούλιαξαν την Ελλάδα σε ηθική και και κοινωνική σήψη .

-Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 6 μόνο μήνες έβαλε την “αριστερή” ταφόπλακα ολοκληρώνοντας τη δεξιά πολιτική των προηγούμενων και την καταστροφή της χώρας και του λαού της!

-Το ΚΚΕ αδυνατεί ή δε θέλει να φωτίσει τον «άλλο δρόμο» , επιμένοντας σε εργαλεία του 1917 , μπερδεμένο μέσα σε ιδεολογικοπολιτικές και θεωρητικές συγχύσεις και ασάφειες .

-Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν θα ‘ πρεπε ουσιαστικά να είναι νόμιμο κόμμα και είναι κρίμα πραγματικά που επιλήσμονες πολίτες της παρέχουν στήριξη !

-Τα εκτός βουλής κόμματα απλώς συντηρούν τα μαγαζάκια τους μακριά από τις λαϊκές ανάγκες και απαιτήσεις , χωρίς να προτείνουν αξιόπιστες και θεμελιωμένες διεξόδους !

-Ο Αναρχισμός ξοδεύεται σε ευκαιριακές , μικρές αψιμαχίες του δρόμου ρίχνοντας νερό στον μύλο της αντίδρασης για να σφίγγει πιο πολύ τον κρατικό αυταρχισμό και να ισχυροποιείται στην εξουσία !

-Ο συνδικαλισμός παραμένει βαθιά κομματικοποιημένος κι εξωνημένος , παραδομένος στους αριστερο-δεξιούς , δοτούς  εργατοπατέρες , σε πλήρη αποσύνδεση από τη βάση των εργαζόμενων  και τα προβλήματά τους .

-Το λαϊκό κίνημα έχει μπει σε βαθιά και παρατεταμένη νάρκωση .

-Ο λαός έχει υποταχθεί στη μαύρη μοίρα του , έχει σκύψει το κεφάλι , έχει απωλέσει την στοιχειώδη αξιοπρέπειά του , δεν αντιδρά , προσαρμόζεται από τη μια δυστυχία στην άλλη , δεν αμφισβητεί τους υπαίτιους της καταστροφής του (ΣΥΡΙΖΑ , ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), δεν απαιτεί από τα άλλα κόμματα να ηγηθούν μιας ανατροπής , δεν σφυρηλατεί και δεν προετοιμάζει αγώνες , δε δημιουργεί συνθήκες για γέννηση νέων πολιτικών σχηματισμών , δεν επιθυμεί να ξεφύγει από τη σύγχυση και να ξεκαθαρίσει ΤΙ θέλει (π.χ. ψηφίζει στο δημοψήφισμα ΟΧΙ με 60% αλλά λέει και ΝΑΙ στο ευρώ και την ΕΕ με 80% στις δημοσκοπήσεις).

Είναι , γενικά , ένας λαός αποξενωμένος από τις ιστορικές παρακαταθήκες του, συμβιβασμένος , μοιρολάτρης , απόλυτα υποταγμένος και γι’ αυτό εύκολα διαχειρίσιμος στο μεγάλο καζίνο των κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων , έτσι όπως αυτά υπαγορεύονται από τα διευθυντήρια της ΕΕ και της παγκόσμιας κυβέρνησης !

Μόνη ελπίδα που φαίνεται να απομένει , μια τυχαία σπίθα , η οποία ίσως βάλει φωτιά στο μπαρούτι !
Όμως  φοβάμαι ότι ακόμα και η Τύχη δεν κατοικεί πλέον σ’ αυτήν τη χώρα !

                                                                                               
    Βαγγέλης Μητράκος