Προχωράει η ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου

«Συνεχίζουμε με συνέπεια το έργο της αναβάθμισης των δομών υγείας στην Πελοπόννησο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με το Διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου

του έργου της «ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, με την υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και δράσεων Α.Π.Ε.» την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015.  

Με τις προτεινόμενες επεμβάσεις θα μειωθούν οι ενεργειακές απαιτήσεις των Νοσοκομείων για θέρμανση, ψύξη, ΖΝΧ και ένα σημαντικό μέρος αυτών θα καλύπτεται από ΑΠΕ, που σημαίνει μείωση των εκπεμπόμενων αερίων ρύπων. Έτσι, εκτός από ουσιαστική εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας θα υπάρχει και σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.

Η υλοποίηση της προτεινόμενης πράξης αναμένεται να έχει άμεσα και έμμεσα οφέλη στην τοπική κοινωνία. Άμεσο όφελος θα έχουν οι χρήστες των Νοσοκομείων, ασθενείς, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και λοιποί υπάλληλοι, καθώς οι προτεινόμενες παρεμβάσεις θα εξασφαλίσουν θερμική άνεση, ποιοτική αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών, και ουσιαστική μείωση του λειτουργικού κόστους τους. Επιπρόσθετα εκτιμάται ότι επιμηκύνεται ο χρόνος ζωής των υποδομών (για τουλάχιστον 25 χρόνια, που είναι ο εκτιμώμενος χρόνος ζωής των τμημάτων που θα εγκατασταθούν).

Στα έμμεσα οφέλη συγκαταλέγονται η μείωση των εκπομπών CO2 προς την ατμόσφαιρα, η απεξάρτηση από το πετρέλαιο και η διείσδυση των ΑΠΕ. Κατά τη διάρκεια των έργων προκύπτουν και αρκετές νέες θέσεις απασχόλησης. Παράλληλα, λόγω του ότι η γεωθερμία είναι μια σχετικά νέα πρακτική και ανεφάρμοστη μέχρι τώρα σε κτήρια Νοσοκομείων, μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης μαθητών με σκοπό τη διάδοση και την ενθάρρυνση των ΑΠΕ.