Ερώτηση Γρηγοράκου στο Γ.Βαρουφάκη για τη φοροδιαφυγή!

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Βαρουφάκης, με θέμα «Παροχή διευκρινήσεων σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Υπουργού Οικονομικών για περιπτώσεις φοροδιαφυγής», κατέθεσε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λακωνίας, κύριος Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Το κείμενο της ερώτησης

Ανάμεσα στο πλήθος δηλώσεων και συνεντεύξεων που κάνει ο Υπουργός Οικονομικών στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, δήλωσε επακριβώς στο γερμανικό περιοδικό Stern στις 12 Φεβρουαρίου του 2015:

«Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου κάποιος έβγαλε στο εξωτερικό 1.5 δισ. ευρώ το 2014, αλλά εδώ και 20 χρόνια δήλωνε ετήσιο εισόδημα ύψους 5.000 ευρώ.»
και  

«Η Λίστα Λαγκάρντ αφορά μόνο μία τράπεζα. Έχουμε μία λίστα με όλες τις τράπεζες και όλες τις μεταφορές κεφαλαίου. Οι άνθρωποι που εργάζονται όμως στο υπουργείο μου, μου λένε ότι τους απέτρεπαν μέχρι σήμερα από κάθε ενασχόληση με αυτές τις περιπτώσεις.»

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1.Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή σχεδιάζει να προβεί το υπουργείο Οικονομικών για να ελεγχθούν οι περιπτώσεις που αναφέρει ο Υπουργός και ποιο συγκεκριμένα το πρόσωπο που αναφέρει.

2.Με ποιο μέσο, από ποιο πρόσωπο, σε ποιο πρόσωπο και πότε προήλθαν στην κατοχή η λίστα με όλες τις τράπεζες και όλες τις μεταφορές κεφαλαίου;

3.Έχει παραδώσει την εν λόγω λίστα στην Αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και στις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Λεωνίδας Γρηγοράκος