Τροϊκα τέλος! Άποψη της Άβας Μπουλούμπαση

«Όταν θες κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ σου.»  (Πάολο Κοέλλο)

Ο Ελληνικός λαός έδωσε με την ψήφο του νωπή εντολή για μια άλλη πορεία της χώρας, αντιμνημονιακή, δημοκρατική , λαϊκή για τη διέξοδο και τη σωτηρία της  Ελλάδας.

Τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας  έδωσαν ανάσα στο ηθικό μας, και έδειξαν ότι «αυτοί δεν είναι σαν τους άλλους». Ενώ με τα πρώτα τελεσίγραφα της ευρωκρατίας, ο λαός πήρε την ευθύνη στους ώμους του και ξαναβγαίνει στις πλατείες. Δείχνοντας έτσι ότι το χαμόγελο των πρώτων ημερών μπορεί να γίνει απόφαση αγώνα.
Από την «αποικία χρέους» όμως έχουμε βγει μόνο πολιτικά.  Όσο περνούν οι μέρες γίνεται φανερό πως χρειάζεται αντιμετώπιση του ειδικού οικονομικού καθεστώτος που διαιωνίζεται μέσα από τον δανεισμό και την ανατροφοδότηση του χρέους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας το ζήτημα του χρέους (για μείωση, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του) απειλεί το βασικότερο εργαλείο άσκησης  της «ορθόδοξης» οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη. Γι αυτό και οι θεσμοί στρέφονται ήδη ενάντια στο τέως πειραματόζωο-Ελλάδα που, μετά τις εκλογές, μετατρέπεται σε απειλή για την ευρωκρατία.
Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, «πολιορκημένοι αλλά ελεύθεροι», έχουμε στη διάθεση μας ένα ισχυρό όπλο: αυτό της πολιτικής, όχι μόνο στην κυβερνητική του διάσταση, αλλά με έναν αγωνιζόμενο λαό που επιζητά τη σωτηρία της χώρας. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πυκνώνουν τα μηνύματα του στυλ= ΤΣΙΠΡΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
Το επανερχόμενο στο προσκήνιο φρόνημα του λαού είναι και το ισχυρότερο διαπραγματευτικό ατού στα χέρια της νέας κυβέρνησης. Θέλουμε να μπουν οι βάσεις μιας νέας οικονομίας που να στηρίζεται όχι στα δανεικά, αλλά στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την πνευματική αναγέννηση της χώρας. Στόχος που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την πλήρη κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα.
Συνειδητοποιούμε ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος και ανηφορικός.Απέναντι μας έχουμε το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής, την ευρωκρατία και τις αγορές, αλλά και τα γεωπολιτικά τόξα και συσχετισμούς , που αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους, ακόμη και με «φίλια» πυρά. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να μην υποχωρήσουμε, να αντέξουμε, όσο κι αν ο κλοιός γύρω μας φαίνεται να σφίγγει!
Και να μην υποτιμούμε τον ευρωπαϊκό και διεθνή αντίκτυπο των ενεργειών μας. Πυκνώνουν οι εκφράσεις αλληλεγγύης από τους γείτονες λαούς (πορτογάλους, ιταλούς, γάλλους, ακόμη και γερμανούς και αυστριακούς).
Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε σθεναρή και περήφανη στάση απέναντι στη γερμανική Ευρώπη, θα βοηθήσουμε όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και την οικοδόμηση ενός μετώπου των λαών του Νότου και των εργαζομένων  όλης της Ευρώπης.
Να γιατί είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε. Δεν πρόκειται «απλά» για μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.  Πρόκειται για το δικαίωμα ενός λαού να σηκώνει το κεφάλι, να αρνείται τους μονόδρομους και την μετατροπή της χώρας του σε αποικία χρέους, να τα βάζει με τους ισχυρούς και να ταράζει τα νερά και τις ισορροπίες . Πρόκειται για το ιερό δικαίωμα μας να διεκδικούμε την εθνική και κοινωνική μας αξιοπρέπεια , μέσα από την πρωτόγνωρη ενότητα κυβέρνησης και λαού.
Η μετάβαση σε μια άλλη Ελλάδα πρέπει να υπηρετεί και να ανταποκρίνεται στο λαϊκό αίτημα για δημοκρατία, ελευθερία, παραγωγική ανασυγκρότηση και  πνευματική αναγέννηση .   Και να αναγνωρίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον λαϊκό παράγοντα.
Ξανά στις πλατείες λοιπόν, αλλά σήμερα  όχι όπως το 2011-12 απέναντι στις μνημονιακές κυβερνήσεις! Ξανά στις πλατείες , όχι απέναντι , αλλά στο πλευρό μιας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας , που αναδείξαμε δημοκρατικά , για να χαράξει μια άλλη πορεία για τη χώρα.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ!
ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ !

Άβα Μπουλούμπαση- μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ