Δύο Ρομά είχαν κατακλέψει σπίτια στη Καλαμάτα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, οι οποίες έγιναν την 8.1.2015 στην Άνθεια και στο Πλατύ Μεσσηνίας.Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, χθες (22.1.2015) το πρωί,

σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Καλαμάτας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, δύο  ημεδαποί ΡΟΜΑ, ένας 37χρονος και μία 35χρονη.
Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών τους.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, στην οποία είχαν εντάξει άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ως «περιφερειακά μέλη», τα οποία προέβαιναν στη διάπραξη κλοπών.
Ως προς τη δράσης τους, τα «περιφερειακά μέλη» αφού διέπρατταν κλοπές κυρίως χρυσαφικών, κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, στη συνέχεια τα παρέδιδαν στoν 37χρονο και στην 35χρονη, οι οποίοι, με ειδικά μέσα προέβαιναν στην εκτίμηση τους και τα διοχέτευαν στην αγορά, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.
Κατά τις έρευνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος χρυσαφικών, κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, μέρος των οποίων όπως προέκυψε, είχε κλαπεί την 8.1.2015 από οικίες στην Άνθεια και στο Πλατύ Μεσσηνίας και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, ενώ για τα υπόλοιπα ερευνάται η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής τους.
Επίσης, κατασχέθηκαν μία ζυγαριά ακριβείας, μία πλάκα γραφίτη και δύο (2) μπουκαλάκια με ειδικό υγρό (οξύ), τα οποία αποτελούν αντικείμενα-μέσα που χρησιμοποιούνται για την διαπίστωση γνησιότητας των προς εμπορία χρυσαφικών, καθώς και το χρηματικό ποσό των -145- ευρώ, ως προερχόμενο από την διάπραξη αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, καθώς και για την ταυτοποίηση των συνεργών τους.
Όποιοι πολίτες ενδέχεται να αναγνωρίσουν κάποια από τα κατασχεθέντα αντικείμενα ή επιθυμούν να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά κλοπών, παρακαλούνται να προσέλθουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ή να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27210-44644 και 27210-44643 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.