Στο κόκκινο η παραβατικότητα στην Πελοπόννησο

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρας κλοπής σε καταστήματα, καθώς και μία περίπτωση κλοπής ποδηλάτου, στη Σπάρτη Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω, προχθές το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, αφαίρεσε ένα ποδήλατο ιδιοκτησίας ημεδαπού. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι ο 18χρονος και συνελήφθη εντός των ορίων του αυτοφώρου.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, εξακριβώθηκε ότι ο ανωτέρω, είχε διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρας κλοπής, στη Σπάρτη Λακωνίας:

•Την 10.1.2015 και πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξε κατάστημα-ψησταριά ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα.
•Την 10.1.2015 και πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξε κατάστημα εμπορίας ζωοτροφών ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα.
•Την 10.1.2015 και πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξε κατάστημα-μεζεδοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι.

Το ποδήλατο που αφαιρέθηκε, βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Ο 18χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Επίσης, συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 43 ημεδαποί, 39 άντρες ηλικίας από 14 έως 53 ετών και 4 γυναίκες ηλικίας από 16 έως 53 ετών, καθώς και 6 αλλοδαποί, 1 19χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ένας 38χρονος υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, δύο υπήκοοι Σουηδίας, ηλικίας 24 και 25 ετών, και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21 και 19 ετών αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τα βεγγαλικά, του αθλητισμού, καθώς και της απόπειρας σωματικής βλάβης.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση,  πραγματοποίησαν  έρευνα σε γραφείο λέσχης φίλων αθλητικού σωματείου, στο οποίο βρίσκονταν οι ανωτέρω, καθώς και σε άλλους χώρους, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:
 
•Ξύλινο λοστό, μήκους -50- εκατοστών,
•Ξύλινο καδρόνι, μήκους -84- εκατοστών,
•12 πυροτεχνήματα δαπέδου,
•4 καπνογόνα,
•4 πυρσούς χεριού,
•3 αυτοσχέδιες κροτίδες,
•3 ζευγάρια γάντια και
•3 κουκούλες τύπου «full face».

Επιπλέον, οι ανωτέρω, κατηγορούνται ότι λίγο νωρίτερα στην Κόρινθο Κορινθίας, αρχικά προέβησαν στη ρίψη μίας κροτίδας και πετρών στον εξωτερικό χώρο καταστημάτων-καφετεριών, ενώ συνεπλάκησαν επίσης με θαμώνες των καταστημάτων, και ακολούθως μετέβησαν έξω από το γραφείο της λέσχης φίλων του αθλητικού σωματείου, όπου ενεπλάκησαν εκ νέου με διερχόμενους πολίτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ ερευνάται η νομιμότητα λειτουργίας του ανωτέρω γραφείου λέσχης φίλων αθλητικού σωματείου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Παράλληλα, συνελήφθη, σήμερα τις πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσε όχημα ιδιοκτησίας ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Συγχρόνως, συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, ένας 41χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί όπως προέκυψε λίγο νωρίτερα, μπήκε σε αύλειο χώρο οικίας ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι, καθώς έγινε αντιληπτός. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Επίσης, εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, μία περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, η οποία είχε γίνει την 17.6.2013, στο Κιάτο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 19χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή.

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 41χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε.

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου και του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, ένας 51χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και κατοχή λαθραίων τσιγάρων. Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν, κατέλαβαν τον 51χρονο να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση, συνολικά -2.382- είδη παραεμπορίου (είδη σπιτιού, ρολόγια, γυαλιά, φορτιστές κινητών κ.α), καθώς και -300- πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, τα οποία κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -80- ευρώ. Τα προαναφερόμενα πακέτα λαθραίων τσιγάρων θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ σε βάρος του 51χρονου βεβαιώθηκε το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο. Ο 51χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, ένας 30χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για ληστεία, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής διερεύνησης του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι, ο 30χρονος, μαζί με ακόμη δύο συνεργούς του, την 27.12.2014 το βράδυ, στον Άσσο Κορινθίας, αφού αρχικά μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, με την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Επιπλέον, σε βάρος του 30χρονου, εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου για κλοπή. Ο 30χρονος με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, για την ταυτοποίηση των συνεργών του 30χρονου και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Τέλος, συνελήφθη, προχθες το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας 24χρονος ημεδαπός, γιατί κατά την είσοδο του στο γήπεδο της ομάδας του Αστέρα Τρίπολης, κατελήφθη να κατέχει μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.