Έτοιμο το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης μέχρι το τέλος του 2014

Το εργοτάξιο του Νέου Μουσικού Σχολείου Σπάρτης επισκέφθηκε την Πέμπτη 30-5-2013 η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα συνοδευόμενη από τεχνικό κλιμάκιο των Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λακωνίας

με τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου κ. Άγγελο Πλειώτα, προκειμένου να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τις εργασίες που εκτελούνται για την κατασκευή του Σχολείου.
 Η μελέτη προβλέπει την ανέγερση Μουσικού Σχολείου  (Γυμνάσιο – Λύκειο),   εντός οικοπέδου που βρίσκεται στην περιοχή Κλαδά του Δήμου Σπάρτης πλησίον του νεόδμητου συγκροτήματος του ΤΕΙ Σπάρτης. Οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου και προβλέπονται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2014.
Η κ. Τζανετέα εξέφρασε την ικανοποίησή  της για την πορεία των εργασιών και τόνισε ότι βασικός στόχος της πρότασης είναι η προσαρμογή του κτιριακού συγκροτήματος στο ιδιαίτερο ανάγλυφο της περιοχής. Κυρίαρχο στοιχείο της ογκοπλαστικής σύνθεσης, εκτός της άμεσης προσαρμογής στην έντονα κατηφορική κλίση του οικοπέδου, είναι η διάσπαση των όγκων που ανταποκρίνονται στην λειτουργική αυτοτέλεια των πτερύγων. Έγινε πλήρης εφαρμογή του Βιοκλιματικού σχεδιασμού με στόχο την επίτευξη συνθηκών  θερμικής και οπτικής άνεσης με την ελάχιστη κατανάλωση  ενέργειας. Ο  σχεδιασμός του κτιρίου περιλαμβάνει, εκτός της εφαρμογής των βασικών αρχών του (προσανατολισμός κτιρίου, θερμομόνωση, συστήματα ηλιοπροστασίας κλ.π) και την δημιουργία φυτεμένων δωμάτων που βοηθούν στη προσαρμογή του κτιρίου στο γύρωθεν φυσικό περιβάλλον.  
Η κ. Αντιπεριφερειάρχης  επισήμανε ότι  παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει την προσπάθεια για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων όπως το Μουσικό Σχολείο  ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και της μαθητιώσας νεολαίας.