Οργανώνεται η Δημοκρατική Παράταξη στη Λακωνία

Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014, συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Λακωνίας με διευρυμένη σύνθεση και με τη συμμετοχή Οργανωτικού κλιμακίου, αποτελούμενου από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κατσούλη Γιώργου από τη Μεσσηνία

καθώς και του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, Θεοδωρακόπουλου Κώστα, στα γραφεία του Κόμματος στη Σπάρτη με θέμα τη συγκρότηση περιφερειακών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης και τη διεξαγωγή του προσυνεδριακού διαλόγου στη Λακωνία.

Κατά τη διαδικασία, πραγματοποιήθηκε μια γόνιμη και επίκαιρη πολιτική συζήτηση, μέσα από την οποία αναδείχθηκε ο ιστορικός ρόλος της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα μας, η προσφορά της στην πλήρη αποκατάσταση της Δημοκρατίας κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης, οι μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων του  ΠΑΣΟΚ που φέρνουν την Ελλάδα κοντά στη σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα όπως και τα μεγάλα δημόσια έργα που αναβάθμισαν τη χώρα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που ανέλαβε μόνο του, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης που γιγαντώθηκε κατά την περίοδο 2004 – 2009 και απέτρεψε την ασύντακτη χρεοκοπία της χώρας και την συνακόλουθη καταστροφή της.  

Από όλους τους συμμετέχοντες εκφράσθηκε η άποψη ότι πλέον είναι αναγκαία η δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα, που θα έχει τον τίτλο : Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη που θα περιλαμβάνει στους κόλπους της, το ΠΑΣΟΚ με τα σύμβολά του, την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το οργανωτικό του δίκτυο, κινήσεις και πολίτες που ανήκουν στον πολιτικό χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και θα έχει ως έργο τη διασφάλιση της εθνικής σταθερότητας και της ασφαλούς πορείας της χώρας μας προς την έξοδο από το μνημόνιο και την τρόικα.

Τη  συνεδρίαση χαιρέτισε με μήνυμά του, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας και Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω κυβερνητικών υποχρεώσεών του στην Αθήνα.  

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕ

ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΟΥΦΟΣ