Συλλήψεις σε Ελαφόνησο και περιοχές της Λακωνίας

sillipsi4Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις (29.8.2014), αστυνομική επιχείρηση στο νησί της Ελαφονήσου, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας,

σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν είκοσι άτομα, εκ των οποίων ογδόντα ήταν ημεδαποί και σαράντα  ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε ενενήντα τρία οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι πέντε  άτομα, από τα οποία δεκαεπτά ήταν ημεδαποί και οκτώ ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκατέσσερα άτομα.
Πιο αναλυτικά:
•Δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, για ναρκωτικά.
•Δέκα ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Ένας αλλοδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά είκοσι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και δέκα παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα και τσιγαριλίκι κάνναβης, καθώς και ένας  μεταλλικός τρίφτης.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και σε άλλες περιοχές της Λακωνίας, η οποία επίσης οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν επτά άτομα, εκ των οποίων πενήντα επτά ήταν ημεδαποί και πενήντα ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν πέντε  οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι δύο άτομα, από τα οποία δεκατέσσερα ήταν ημεδαποί και οκτώ ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν οκτώ άτομα.
Πιο αναλυτικά:
•Πέντε  ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Σκάλα Λακωνίας, για αρπαγή.
•Ένας (ημεδαπός στη Σπάρτη Λακωνίας, για κλοπή.
•Δύο ημεδαποί σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά δέκα παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, καθώς και δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.