Το χρονικό της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 8ο όροφο του «Ευαγγελισμού» νοσηλεύεται ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού που προηγήθηκε της σύλληψής του.

Ο διαβόητος τρομοκράτης υπεβλήθη σε οστεοσύνθεση βραχιονίου.

Στον Ευαγγελισμό βρίσκεται και δικηγόρος του Σπύρος Φυτράκης.

Ενημερώθηκε απο τους γιατρούς για την πορεία της υγείας του αρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα και αναμένει να μάθει αν θα του επιτραπεί να δει τον πελάτη του.

Ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση στον ώμο του Νίκου Μαζιώτη, του διαβόητου αρχηγού της νεοτρομοκρατίας, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, όλα άρχισαν όταν ο αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα επισκέφτηκε κατάστημα τουριστικών ειδών στην περιοχή του Μοναστηρακίου και ξεκρέμασε ένα ρούχο. Τη στιγμή εκείνη, η πωλήτρια αντιλήφθηκε πως ο άνδρας ήταν οπλισμένος, ενώ παράλληλα παραξενεύτηκε από το γεγονός ότι ήταν μεταμφιεσμένος, φορώντας περούκα και γυαλιά ηλίου.

Αφού ο Μαζιώτης έφυγε από το κατάστημα, η πωλήτρια ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία είχε μεγάλη παρουσία στην περιοχή του κέντρου, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση-σκούπα για την καταστολή της εγκληματικότητας.

Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν στο σημείο και επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τον Μαζιώτη, ο οποίος άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους, τραυματίζοντας ελαφρά έναν γερμανό τουρίστα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί απέφυγαν να απαντήσουν στα πυρά, καθώς στο χώρο βρίσκονταν πολλοί πολίτες και υπήρχε κίνδυνος να χτυπήσουν αθώους.

Ακολούθησε καταδίωξη. Στην οδό Μητροπόλεως, ειδικός φρουρός προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον Μαζιώτη, όπως αυτός πυροβόλησε μέσα από το σακίδιό του και τον τραυμάτισε στο μηρό. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στο σημείο εκείνο, οι αστυνομικοί απάντησαν με καταιγιστικά πυρά, τραυματίζοντάς τον στην ωμοπλάτη.

Ο τραυματισμένος Μαζιώτης προσπάθησε να επιβιβαστεί σε ταξί προκειμένου να διαφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε, και στη συνέχεια συνελήφθη αιμόφυρτος από τους αστυνομικούς.

Κατά τη διάρκεια του χάους τραυματίστηκε ελαφρά και ένας αυστραλός τουρίστας. Η κατάσταση των δύο τουριστών δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Ο οδηγός του ταξί επιτάχυνε και εξαφανίστηκε, όμως στη συνέχεια εντοπίστηκε στο Περιστέρι και οδηγήθηκε με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ. Δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με τον τρομοκράτη και πως απομακρύνθηκε από το σημείο καθότι πανικοβλήθηκε.

Το αν είχε ρόλο στην όλη υπόθεση θα αποσαφηνιστεί κατά τη διαδικασία της προανάκρισης.

Προγενέστερες πληροφορίες ήθελαν το Μαζιώτη να συνοδεύεται από τουλάχιστον δύο συνεργάτες του, σενάριο που φαίνεται να διαψεύδεται πλέον.