Έρχεται καύσωνας τις επόμενες ημέρες! Δροσιά από Παρασκευή

Καύσωνα περιμένουμε στα μέσα της εβδομάδας που ξεκίνησε σήμερα, καθώς θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Αφρικής που θα φθάσουν τη χώρα μας θα ανεβάσουν την θερμοκρασία στους 38 βαθμούς και πιθανόν τοπικά ίσως στους 39 και 40. Ειδικότερα:

Σύμφωνα με τη Χριστίνα Σούζη, σήμερα Δευτέρα γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι: Βόρειοι  στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά 4 με 6 στο Ν . Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια Ελλάδα έως  30 με 31  βαθμούς , στα ανατολικά ηπειρωτικά έως 33 βαθμούς και στο Αιγαίο έως 28 με 30 βαθμούς.

Την  Τρίτη και Τετάρτη  γενικά αίθριος και μόνο τα απογεύματα  στα βόρεια ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν παροδικές μπόρες  .Άνεμοι: την Τρίτη βόρειοι στο Ιόνιο  3 με 4 , στο Αιγαίο 4 με 6 και στο Νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ , την Τέταρτη θα εξασθενίσουν.  Η θερμοκρασίας: σε βαθμιαία άνοδο , έτσι την Τετάρτη θα ανέβει στα Ηπειρωτικά στους 38 με 40 βαθμούς.

Την Πέμπτη  λίγη συννεφιά  με παροδικές μπόρες το απόγευμα στα βόρεια Ηπειρωτικά .  Άνεμοι: στα δυτικά και βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.  Θερμοκρασία : χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και το Σάββατο σε όλη τη χώρα . Δε θα λείψουν και οι απογευματινές μπόρες από τα κεντρικά και βόρεια ορεινά .