Ολοκληρώνονται οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους Ηλείας

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί, από τον Τομέα Αποκατάστασης Πυροπλήκτων (Τ.Α.Π.) Ηλείας, η καταβολή της δωρεάν κρατικής αρωγής, ύψους 400.000 ευρώ, στους πληγέντες δικαιούχους του Νομού Ηλείας,

από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007, που ξεκίνησε στις 25 Μαΐου.

Από το συνολικό ποσό της κρατικής χρηματοδότησης αναμένεται να μείνει αδιάθετο το ποσό των 80.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν, άμεσα, νέες διεκπεραιωμένες διεκδικήσεις.  
Σημειώνεται ότι ο Τ.Α.Π. Ηλείας, τον προηγούμενο μήνα, είχε διαθέσει το ποσό των 50.000 ευρώ, δωρεάν κρατικής αρωγής, για τον ίδιο σκοπό.

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Γιώργος Διδασκάλου, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της καταβολής της δωρεάν κρατικής αρωγής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνεπείς προς τις υποσχέσεις μας, συνεχίζουμε τη χριστή και ορθή διαχείριση, προκειμένου να εξοικονομούμε τους απαραίτητους για τις κοινωνικές παροχές πόρους. Ήδη εξοφλούμε όλες τις διεκπεραιωμένες διεκδικήσεις. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι να αποδοθεί στους πληγέντες κατοίκους της Ηλείας και το τελευταίο ευρώ που τους οφείλεται».