Αστυνομικές επιχειρήσεις σε Μεσσηνία και Κορινθία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης, του Πεταλιδίου και της Κορώνης Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Μεσσηνίας,

σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 83 άτομα εκ των οποίων 159 ήταν ημεδαποί και 24 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 64 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 14 άτομα, από τα οποία 5 ήταν ημεδαποί και 9 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 5 άτομα.

Πιο αναλυτικά:
•Δύο αλλοδαποί και μία ημεδαπή ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
•Δύο αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 39 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επίσης, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κορινθίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 78 άτομα, εκ των οποίων 49 ήταν ημεδαποί και 29 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 68 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 35 άτομα, από τα οποία 26 ήταν ημεδαποί και 9 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 16 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
•Μία ημεδαπή ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
•Ένας ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Έξι ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Οκτώ αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν 13 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 6 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορινθίας. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.