Εικόνα νίκης και ανατροπής από τη Σπάρτη

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, αποκρυσταλλώνεται μέρα με την μέρα η εικόνα νίκης του υποψήφιου περιφερειάρχη Οδυσσέα Βουδούρη. Μετά τη μεγάλη συγκέντρωση χθες (Τρίτη) στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη, άλλη μια ανάλογου μεγέθους ανοιχτή συγκέντρωση της «Πελοπόννησος Πρώτα» έστειλε νικηφόρο μήνυμα, αυτή τη φορά από το κέντρο της Σπάρτης.

«Ζούμε πράγματι μια ιστορική στιγμή. Οι μέρες αυτές, ο Μάιος του 2014, οι εκλογές της 18ης και της 25ης Μαΐου, θα μείνουν στην ελληνική ιστορία ως μια σημαντική στροφή, ως το σημείο καμπής, όπου η νεοφιλελεύθερη πολική, ο οδοστρωτήρας της κοινωνίας μας, ο καταστροφέας της ζωής μας, παθαίνει επιτέλους εμπλοκή», τόνισε ο Οδυσσέας Βουδούρης, απευθυνόμενος σε εκατοντάδες Σπαρτιάτες και Σπαρτιάτισσες.

«Η νίκη και η ανατροπή στην Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα έρχονται γιατί απλά εμείς πιστεύουμε στην οικονομία των ανθρώπων, όχι στην οικονομία των αγορών. Πιστεύουμε στην ελευθερία των ανθρώπων, όχι στην ελευθερία των αγορών, σε μια κοινωνία όπου όλοι ζουν με δικαιοσύνη, με ασφάλεια, με ελπίδα, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Δεν θέλουμε την νεοφιλελεύθερη ζούγκλα, όπου η τράπεζα και η εφορία, κάνουν αυθαίρετα επιδρομή στο λογαριασμό μας, μόλις πέσει ένας μισθός. Η ακόμα μόλις φτάσει το προεκλογικό φιλοδώρημα της ΝΔ.

Δεν θέλουμε την ζούγκλα όπου μια οικογένεια χάνει το σπίτι της, επειδή αδυνατεί να πληρώσει διπλάσιους φόρους, όταν το εισόδημα μειώνεται στο μισό.

Δεν θέλουμε την ζούγκλα όπου ιδιωτικές εταιρείες, χάρη στο άθλιο ΤΑΙΠΕΔ, θα κλέψουν τις παραλίες της Ελαφονήσου, της Παχειάς Άμμου και ότι όμορφο έχει αυτός ο τόπος, για να στήσουν μπίζνες για τους πλούσιους», επεσήμανε στην ομιλία του ο Οδυσσέας Βουδούρης.
 
Ο επικεφαλής της «Πελοπόννησος Πρώτα» υπογράμμισε ότι, ενώ ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος, ο απερχόμενος περιφερειάρχης «συνεχίζει να κρύβεται για να μην δώσει εξηγήσεις για τις οικογενειακές επιχειρήσεις Τατούλη, που νέμονται τα δημόσια έργα της Περιφέρειας,  φυγομαχεί και “οχυρώνεται” πίσω από αυτάρεσκους μονολόγους. Πρόκειται για ένα μοναδικό στη χώρα μείγμα αυταρχισμού και πολιτικής δειλίας».

Πολλά συγκεκριμένα παραδείγματα για το πως  λειτουργεί το Σύστημα Τατούλη-Φούχτελ στην Πελοπόννησο έδωσε στην ομιλία του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Σταύρος Χρυσαδάκος, υπογραμμίζοντας ότι «στη Λακωνία δεν ολοκληρώθηκε κανένα έργο, αντίθετα υπάρχουν πολλά έργα-φαντάσματα, όπου εξαφανίστηκαν πολλά εκατομμύρια δημόσιου χρήματος». Στο πρόγραμμα που θα υλοποιήσει η «Πελοπόννησος Πρώτα» ειδικά στον τομέα της παραγωγικής ανασυγκρότησης αναφέρθηκε ο Σταύρος Χρυσαδάκος, με έμφαση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, καθώς και στον τουρισμό.      

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ, τονίζοντας ότι «όπως και σε όλη τη χώρα η ανατροπή και στη Σπάρτη είναι αναγκαιότητα με την εκλογή μια νέας δημοτικής αρχής».