Στοχευμένοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλων

Οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους σε εταιρείες συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων (scrap) σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου,

στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και παράνομης διακίνησης αυτών.

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο (5 και 6 Μαΐου), οι αστυνομικοί με την συνδρομή και άλλων συναρμόδιων Υπηρεσιών, έλεγξαν συνολικά 16 επιχειρήσεις – εταιρείες εμπορίας μετάλλων, παλαιών σιδήρων και συναφών αντικειμένων.

Κατά τους ελέγχους συνελήφθησαν 4 άτομα. Πιο αναλυτικά:
•Δύο άτομα, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Ένα άτομο, για κλοπή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
•Ένα άτομο, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν:
•Μία παράβαση για ανασφάλιστη εργασία.
•Μία παράβαση για ρύπανση του περιβάλλοντος.
•Μία παράβαση για στέρηση της προβλεπόμενης από το νόμο άδεια λειτουργίας.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, μία υπόθεση κλοπής μεταλλικών εξαρτημάτων και μηχανημάτων από εργοστάσιο στον Άγιο Βασίλειο Τρίπολης Αρκαδίας. Βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αντικειμένων που είχαν αφαιρεθεί, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Οι συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.