Ευρεία Αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις(30.4.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Μεσσήνης Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας της Μεσσηνίας,

σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εβδομήντα οκτώ άτομα, εκ των οποίων σαράντα δύο ήταν ημεδαποί και τριάντα έξι  ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν δύο οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι δύο άτομα, από τα οποία δώδεκα ήταν ημεδαποί και δέκα ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τρία άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

•Δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
•Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ, για καταδικαστικά έγγραφα.

Εξιχνιάστηκε, μία υπόθεση κλοπής σε κατάστημα, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης σε βάρος δύο ημεδαπών ΡΟΜΑ, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριάντα  παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τρεις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και δύο παραβάσεις για υποκλοπή μεταφορικού έργου από άλλο φορέα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.