Τα έργα που θα αλλάξουν τη Σπάρτη με υπογραφή Δ. Γιαννακόπουλου

Ολοένα και πιο αισθητή γίνεται η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ιδιαίτερη πατρίδα του.Η μεγάλη αγάπη του για τον τόπο καταγωγής της οικογένειας Γιαννακόπουλου, φαίνεται πως θα αποτελέσει

και την κινητήρια δύναμη για την «αναγέννηση» της Σπάρτης και τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα της επιτρέψουν να αποκτήσει και πάλι το χαμένο στους αιώνες κλέος της.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΒΙΑΝΕΞ Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει δημιουργήσει ήδη ένα μεγαλεπήβολο πλάνο, έχοντας δηλώσει δημόσια εδώ και καιρό ότι ήρθε η ώρα, η Σπάρτη να αποκτήσει την εικόνα που αρμόζει σε ο,τι αντιπροσωπεύει η λακωνική πρωτεύουσα για την Ελλάδα και την παγκόσμια ιστορία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Σπάρτης Σ.Αργειτάκου στο μικρόφωνο του FLY , η πρόθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι να αναλάβει το κόστος για τη μελέτη της ανακατασκευής του ιστορικού XENIA Σπάρτης.

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο θέμα του XENIA, αλλά και στις γενικότερες προθέσεις του για την ανάπτυξη της Σπάρτης.

Αναλυτικά ο Αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ ανέφερε:

«Σαφέστατα και θα αναλάβω το κόστος της μελέτης για το XENIA Σπάρτης. Πρέπει να γνωρίζετε όμως, ότι και αυτή η ενέργεια, είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, σε συνεργασία με τους επίσημους φορείς της Σπάρτης και της Λακωνίας οι οποίοι έχουν δεσμευτεί ότι θα σταθούν αρωγοί σε αυτήν την πρωτοβουλία, που όραμα έχει την αναγέννηση της Σπάρτης και την ανάδειξή της σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς. Το αξίζει η ιστορία της. Το αξίζουν οι Σπαρτιάτες. Το αξίζει ολόκληρη η Ελλάδα.

Ενδεικτικά σας αναφέρω μερικούς από τους βασικότερους άξονες δράσης που έχουμε σχεδιάσει και συζητήσει τόσο με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη όσο και με τον Δήμαρχο Σπάρτης Σταύρο Αργειτάκο, οι οποίοι και μας έχουν δηλώσει ευθέως ότι θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της Σπάρτης και της ευρύτερης Λακωνίας.

Επιγραμματικά λοιπόν:

1. Η κατασκευή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου: Ο μεγάλος στόχος, η ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας του τόπου μας.
2. Η κατασκευή πρότυπης μονάδας ιατρικού τουρισμού.
3. Η κατασκευή προπονητικού κέντρου στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.
4. Η κατασκευή θεματικού πάρκου πολλαπλών δράσεων, με σημείο αναφοράς τον Λεωνίδα και τους 300.

Αυτές είναι οι μεγάλες παρεμβάσεις που πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν την εικόνα της Σπάρτης ριζικά και θα φέρουν την ανάπτυξη στον τόπο. Το όραμά μας είναι η Σπάρτη να αποκτήσει και πάλι τη θέση που για αιώνες κατείχε στο παγκόσμιο στερέωμα.

Με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα θα τα καταφέρουμε».