Αρκαδία:Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα για εμπορία ανθρώπων

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε εμπορία ανθρώπων, στην Τρίπολη Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν

μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, στις(25.4.2014) το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, δύο άνδρες ηλικίας 43 και 32 ετών, καθώς και μία 37χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της εμπορίας ανθρώπων.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που εξωθούσε στην επαιτεία αλλοδαπούς ομοεθνείς τους, ενήλικους και ανήλικους, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση και τη δεινή οικονομική κατάσταση των θυμάτων τους, χρησιμοποιώντας απειλές κατά της ζωής τους και της σωματικής τους ακεραιότητας, με σκοπό τον εκφοβισμό τους, εξανάγκαζαν αυτούς να επαιτούν σε διάφορα σημεία της πόλης.
Τα μέλη διέρχονταν από τα σημεία και αφαιρούσαν το σύνολο των χρημάτων που αποκόμιζαν τα θύματά τους, ενώ τους εφοδίαζαν με την απολύτως απαραίτητη τροφή.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των μελών, βρέθηκε συνολικά και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -948,5- ευρώ, ως προερχόμενο από την εμπορία ανθρώπων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.