Πολυάριθμες συλλήψεις στην Πελοπόννησο

silipsi_2Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, μία υπόθεση κλοπής σε κατάστημα, η οποία είχε γίνει την 29.3.2014, στη Νεάπολη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης, σε βάρος μίας 42χρονης ημεδαπής, για κλοπή.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, του Άργους και του Κρανιδίου Αργολίδας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 217 άτομα, εκ των οποίων 161 ήταν ημεδαποί και 56 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 137 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 20 άτομα, από τα οποία 15 ήταν ημεδαποί και 5 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 3 άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
•Ένας ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου.
•Ένας αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Ένας αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Εξιχνιάστηκαν, μία υπόθεση κλοπής σε κατάστημα στο Άργος Αργολίδας, καθώς και μία υπόθεση κλοπής οχήματος στο Ναύπλιο Αργολίδας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους και το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, σε βάρος ενός 65χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας και σε βάρος ενός 33χρονου ημεδαπού, αντίστοιχα, για κλοπή.Κατά την αστυνομική επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά 62 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, δύο ημεδαποί, ηλικίας 59 και 60 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και απάτη. Ειδικότερα όπως προέκυψε, από το Δεκέμβριο του 2013, ο 59χρονος εξαπατούσε τον 36χρονο αποσπώντας του χρηματικά ποσά, για δήθεν διαμεσολάβηση του μέσω τρίτων προσώπων, που αφορούσε σε αποζημίωση από τροχαίο ατύχημα που θα λάμβανε η οικογένεια του 36χρονου. Την 12.3.2014, ο 59χρονος απαίτησε από τον 36χρονο και άλλα χρήματα, τα οποία αυτός αρνήθηκε να δώσει, ενώ την 28.3.2014 ο 59χρονος εκβίασε και απείλησε τον 36χρονο, σχετικά με την σωματική ακεραιότητα την δική του και της οικογένειάς του. Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, συνελήφθη χθες (1.4.2014) το βράδυ, ο 59χρονος και ο 60χρονος, κατά το χρόνο που παραλάμβαναν από κοινού το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 4.600 ευρώ από τον 36χρονο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργήθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Παράλιο Άστρος Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραλίου Άστρους, ένας 55χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, σε βάρος του 55χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο ύψους -92.672,04- ευρώ. Ο 55χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Την 2-4-2014 στον Όσιο Πατάπιο Κορινθίας, από την έναντι Υπηρεσία, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του ημεδαπού, γιατί εξέπεμπε ραδιοσταθμός ιδιοκτησίας του, χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.