Γιατί δεν κλήθηκαν οι Ενώσεις Καταναλωτών σε διάλογο από το υπουργείο ανάπτυξης;

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κος Σκορδάς σε δημόσια παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ, με περισσή υποκρισία δήλωσε ότι οι καταναλωτικές ενώσεις έχουν «πάθει αφωνία», ειδικά στο ζήτημα της απελευθέρωσης του γάλακτος!

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, το τελευταίο διάστημα έχει τοποθετηθεί δημόσια μέσω Δελτίων Τύπου για το ζήτημα της-δήθεν κατά την άποψή μας- απελευθέρωσης του γάλακτος στις 10-12-2013 και στις 17-2-2014, σε συνδυασμό και με τη διαμόρφωση της τιμής του άρτου.

Τέλος, είναι πολλαπλές οι παρεμβάσεις μας για το κεντρικό ζήτημα της αποκλιμάκωσης της ακρίβειας η οποία καλπάζει σε αντίθεση με την αρνητική διαμόρφωση μισθών, μεροκάματων, συντάξεων και λοιπών κατηγοριών εισοδημάτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε την παρέμβασή μας προς τον Πρωθυπουργό κο Σαμαρά στις 17-7-2012, η οποία κοινοποιήθηκε προς το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ακόμα περιμένουμε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως, γιατί προϊόντα πολυεθνικών πωλούνται ακριβότερα στην Ελληνική αγορά και γιατί προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας πωλούνται φθηνότερα στις ξένες αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής και ας μεσολαβούν μεταφορικά;

Κύριε Υφυπουργέ Ανάπτυξης, είναι απορίας άξιο γιατί στην Ελλάδα της κρίσης και της βαθύτατης ύφεσης δεν μπήκατε στον κόπο να καλέσετε έστω για μια φορά, σε διάλογο τις Ενώσεις Καταναλωτών με την κατάθεση προτάσεων μας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια που πνίγει τα νοικοκυριά μας.

Εάν δεν έχετε καταλάβει, η κυβερνητική σας θέση επιτάσσει, όχι μόνο να διαβάζετε τις δημόσιες παρεμβάσεις όλων των συλλογικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων και των ενώσεων καταναλωτών αλλά οφείλετε επίσης να τοποθετείστε επ’ αυτών. Δυστυχώς, ο καταλληλότερος τρόπος παρέμβασή σας, δεν είναι μέσω τοποθετήσεών σας σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας