Μεγάλη συμμετοχή στις Προληπτικές Εξετάσεις του Δήμου Ευρώτα

Με τον αριθμό ρεκόρ των 560 συμμετοχών έκλεισε το 3ήμερο προληπτικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ευρώτα με την πρωτοβουλία του Επιστημονικού Συμβούλου Ορθοπεδικού Ιωάννη Χιώτη και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα.

Οι πολίτες του Δήμου μας είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εξετάσεις  για την οστεοπόρωση ενώ έγιναν και μετρήσεις οστικής πυκνότητας και εξετάσεις για κύφωση-σκολίωση.

Επίσης το 3ήμερο έγιναν και ενημερωτικές ομιλίες με θέμα : «Οστεοπόρωση, η σιωπηλή επιδημία». Κύριος στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την κύφωση-σκολίωση, την πρόληψη, τη διατροφή και πολλά άλλα. Η εκδήλωση περιελάμβανε δύο κύρια μέρη: την πραγματοποίηση δωρεάν μετρήσεων οστικής πυκνότητας και κύφωσης-σκολίωσης, και τη διεξαγωγή ενημερωτικών ομιλιών από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης μετά το πέρας του 3ημέρου δήλωσε:

«Οι Πολίτες του Δήμου Ευρώτα το 3ήμερο που μας πέρασε είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στην ενημέρωση τους αλλά και να πραγματοποιήσουν και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις τόσο για την Οστεοπόρωση όσο και για την κύφωση-σκολίωση. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον επικεφαλή της πρωτοβουλίας αυτής, τον κύριο Γιάννη Χιώτη, έναν εξαίρετο Επιστήμονα και φίλο για την αμέριστη στήριξή του καθώς και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα.
Είμαστε χαρούμενοι γιατί οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας αγγίζοντας τις 560 με πολίτες από ολόκληρο το γεωγραφικό φάσμα του Δήμου Ευρώτα αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως στην δύσκολη οικονομικά εποχή που ζούμε υπάρχει άμεση ανάγκη για στήριξη. Ο Δήμος Ευρώτα αναλαμβάνοντας την ευθύνη στηρίζει με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο τους συμπολίτες μας και προσπαθούμε καθημερινά με αγώνα να δώσουμε «ανάσες» στην καθημερινότητα όλων.  Είμαστε Εδώ για το καλό του Τόπου μας.»