Στάση αναμονής μέχρι την Παρασκευή από τους αγρότες!

Χθες, Δευτέρα, Έμποροι, Βιοτέχνες, Επαγγελματίες και Αγρότες ένωσαν τη φωνή τους, έκλεισαν τα μαγαζιά τους και προχώρησαν -παρά τον άσχημο καιρό- σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησε και η ΕΛΜΕ Λακωνίας, η οποία συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φορέων της πόλης εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, στην κεντρική πλατεία Σπάρτης. Μάλιστα, χθες το απόγευμα η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης κάλεσε τους εκπαιδευτικούς σε γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου. Το μήνυμα της δυσαρέσκειας λόγω της κυβερνητικής πολιτικής ήχησε δυνατά στο κέντρο της Σπάρτης, ενώ όσοι βρέθηκαν στην πλατεία της λακωνικής πρωτεύουσας κατέστησαν σαφές ότι αν οι βουλευτές του νομού δεν επιδιώξουν την απόσυρση του νόμου περί φορολόγησης των αγροτών, δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι στη Λακωνία.

Στο πλευρό των αγροτών οι Λάκωνες Γεωπόνοι:
Ο Σύλλογος Γεωπόνων Λακωνίας δηλώνει τη συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών ενάντια στα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης. Εργαζόμενοι καθημερινά δίπλα στο Λάκωνα αγρότη αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και προβλέπουμε ότι ο νέος τρόπος φορολόγησης αυτών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωσή τους και την εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Φάνης Λάζαρης        Ιωάννης Ανδριτσόπουλος

Να τονιστεί ότι χθες 24-4-2014, συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών Μπλόκων και Φορέων  της Πελοποννήσου και αποφάσισε ομόφωνα να περιμένει μέχρι την Παρασκευή τις απαντήσεις της Κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματα των Αγροτών της Πελοποννήσου και να αποφασίσει την παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων τους.