Άργος:Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για λαθραία τσιγάρα

tsigara0Συνελήφθησαν, χθες (5.11.2013) το απόγευμα, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Πολωνίας,

δύο άνδρες 43 και 38 ετών αντίστοιχα, καθώς και μία γυναίκα 41 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, πραγματοποίησαν έλεγχο στους ανωτέρω αλλοδαπούς, όπου στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -200- πακέτα με τσιγάρα, διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, όπου βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν, -420-  πακέτα με τσιγάρα, διαφόρων εταιριών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ κατασχέθηκε και το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.