Στη Βουλή τα προβλήματα του Μουσικού Σχολείου

Στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, με βάση αυτά που καταγγέλλει το Σχολικό Συμβούλιο, από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παραμένουν λειτουργικά κενά (σύνολο 347 ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας) στα μαθήματα μουσικής παιδείας λόγω της απουσίας των απαιτούμενων καθηγητών.

Μέχρι σήμερα διδάσκει ένας καθηγητής Μουσικής Παιδείας.
Επιπλέον ανησυχία επικρατεί σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές από τη μη επίλυση του ζητήματος της στέγασης του σχολείου, που λειτουργεί σε μισθωμένο κτίριο, το οποίο έχει κριθεί ακατάλληλο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Σπάρτης λόγω άμεσης γειτνίασης με την Εθνική Οδό Σπάρτης Γυθείου, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.
Να σημειωθεί επίσης ότι το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης είναι το μοναδικό σχολείο στην Π.Ε. Λακωνίας και καλύπτει ανάγκες για μουσική παιδεία της ευρύτερης περιοχής όπως πχ, Νεάπολη, Μονεμβάσια, Σκάλα, Μάνη, κλπ.
Η προαναφερθείσα κατάσταση καθιστά προβληματική τη λειτουργία του Σχολείου με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται ήδη αποχωρήσεις μαθητών προς άλλα σχολεία. Φέτος φοιτούν 96 μαθητές από 108 το περασμένο διδακτικό έτος και η διαρροή συνεχίζεται.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση προκειμένου:

•Να γίνουν οι απαραίτητες, για τα μαθήματα μουσικής παιδείας στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.
•Να αντιμετωπιστεί άμεσα το στεγαστικό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών οικοδόμησης του νέου κτιρίου που έχει ξεκινήσει.

Οι βουλευτές

Νίκος Καραθανασόπουλος

Λιάνα Κανέλλη

Νίκος Μωραΐτης