Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας στο νομό Λακωνίας

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βλαχιώτη, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές,

ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά έξι περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, αποδίδονται κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος τουλάχιστον επτά ατόμων, μελών της εγκληματικής ομάδας, έξι αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας από 26 έως 40 ετών, καθώς και ενός 42χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Μπαγκλαντές.
Συγκεκριμένα, οι παραπάνω δράστες κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας και της κλοπής κατά συναυτουργία, καθώς και της παράβασης της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βλαχιώτη και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τέλη Ιουλίου του 2010, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, οι ανωτέρω, με διαφορετικές κάθε φορά συνθέσεις, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστειών και κλοπών:
•Την 5.9.2011 πρώτες πρωινές ώρες, στο Γύθειο Λακωνίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπής και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα.
•Την 24.7.2012 το μεσημέρι, στη Γλυκόβρυση Λακωνίας, με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν από υπαλλήλους υποκαταστήματος τράπεζας κατά την διάρκεια ανεφοδιασμού Α.Τ.Μ του υποκαταστήματος, χρήματα, ενώ στην συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας υπαλλήλου.
•Την 29.7.2012 το βράδυ, στο Γύθειο Λακωνίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν χρυσαφικά και δύο (2) κυνηγετικά όπλα.
•Την 2.10.2012 το βράδυ, στη Γλυκόβρυση Λακωνίας, με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα από 24χρονο αλλοδαπό.
•Την 25-26.10.2010 τις πρωινές ώρες, στο Γεράκι Λακωνίας, αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα από οικία ημεδαπής.
•Την 22.6.2012 τις πρωινές ώρες, στο Γύθειο Λακωνίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρήματα, χρυσαφικά και αντικείμενα, που η συνολική αξία τους ξεπερνά τις -54.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βλαχιώτη, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.