Η μαρίνα Ναυπλίου θα είναι η πρώτη που θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ

Η μαρίνα του Ναυπλίου θα είναι η πρώτη που θα υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ και του Jessica, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης

κατά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου.
Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση η δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για να βελτιώσουμε το επίπεδο των υποδομών μας και να αντιμετωπίσουμε ζητήματα, που έχουν μείνει άλυτα για πολλά χρόνια, δήλωσε ο κ. Τατούλης και χαρακτήρισε το μοντέλο υλοποίησης της μαρίνας του Ναυπλίου πιλότο, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί και η υλοποίηση της μαρίνας της Μονεμβασιάς, αλλά και των υπόλοιπων μαρίνων της χώρας.
Πέραν αυτού ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι ήδη προετοιμάζεται η παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ναυπλίου για τη δημιουργία υποδομών τεχνικής βάσης για γιότ.
«Με τις παρεμβάσεις μας αυτές, στις οποίες προστίθεται και η μελέτη αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου από το Ναύπλιο μέχρι το Κιβέρι, το Ναύπλιο, που αποτελεί αναμφισβήτητα διεθνή προορισμό, τοποθετείται στο επίκεντρο του γιότ τουρισμού της Μεσογείου. Το ίδιο θα συμβεί και με τα λιμάνια του Γυθείου, του Άστρους, του Τυρού και της Κυπαρισσίας, τα οποία μετά τις παρεμβάσεις μας θα δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό δίκτυο για τον τουρισμό κρουαζιέρας και γιότ στο χώρο της Μεσογείου».