Τα μανιάτικα μοιρολόγια ως πολιτισμικό γεγονός

Από την 1η μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, έγιναν  εκδηλώσεις με θέμα: Τα Μανιάτικα μοιρολόγια ως πολιτισμικό γεγονός, από τον Ηλία Πετροπουλέα, την Εταιρία Λακωνικών Σπουδών

και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολιανιτών ¨Άγιος Νίκων¨. Στις εκδηλώσεις πήρε μέρος και η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας ¨Χείλων ο Λακεδαιμόνιος¨, με έκθεση Ζωγραφικής που εντυπωσίασε το κοινό, με τους Καλλιτέχνες: Βλαχάκος Βασίλειος, Βολτή-Αργειτάκου Μαρία, Γιάννε-Μασούρα Γιαννούλα, Διαμαντίδου Ιωάννα, Ζαχαριά Λένα, Ζήτη Άννα, Κονίδη Αικατερίνη, Κουβελιώτη Γκιζέλα, Λιακάκου Χάιδω, Μηνακάκη Δήμητρα, Πανταζοπούλου-Πολυμενάκου Γεωργία, Παπαϊωάννου Μαίρη-Έφη, Περγαντής Σταύρος, Πούλστρα-Τραγά Άννα, Ρήγα Πέγκυ, Σακκάς Αδριανός, Χιώτη Αγάπη, Χιώτη-Τσαούση Γαριφαλιά και Ψαράκη Βασιλική.

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου έγινε Συνέδριο στο οποίο πήραν μέρος και μίλησαν οι: Γεωργουσόπουλος Κώστας, Καπετανάκης Σταύρος, Κουγέας Σωκράτης, Πανταζάκος Παναγιώτης, Σερεμετάκη Νάντια και τα μέλη της Ένωσης, Δημακόγιαννης Γιώργος και Τσιγκάκου Ελένη.

Το Σάββατο  5  Οκτωβρίου, σε μια ¨Ποιητική βραδιά¨, απήγγειλαν ποιήματά τους οι: Ατσαβές Γεώργιος, Βλαχάκος Βασίλειος, Ζυγούρη Στέλλα-Σοφία, Κασιδόκωστας Πέτρος και Μπούρτζινου Ουρανία, οι οποίοι συγκίνησαν και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό!

Είναι η δεύτερη φορά που η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας ¨Χείλων ο Λακεδαιμόνιος¨ παίρνει μέρος σε εκδηλώσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά και έχει εντυπωσιάσει, τόσο με τους Λογοτέχνες της, όσο και με το Εικαστικούς της Δημιουργούς!