Στηρίζει την πρωτοβουλία ΘΕΣγάλα το ΥπΑΤ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στηρίζει την πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού 120 γαλακτοπαραγωγών «ΘΕΣγάλα», για διάθεση φρέσκου παστεριωμένου ντόπιου γάλακτος στη Λάρισα μέσω αυτόματων πωλητών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «ΘΕΣ» γάλα; Πιες», πέραν της διάθεσης ντόπιου φρέσκου γάλακτος ημέρας στους καταναλωτές θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της «ψαλίδας» από την τιμή παραγωγού στην τελική τιμή πώλησης του φρέσκου γάλακτος, ενώ προκύπτει και σημαντική μείωση του κόστους μεταφοράς. Έτσι, και ο παραγωγός απολαμβάνει υψηλή τιμή για το γάλα που παράγει, αλλά και ο καταναλωτής μπορεί να προμηθευτεί υψηλής ποιότητας τελικό προϊόν απευθείας από τον παραγωγό σε ανταγωνιστική τιμή.

Με αφορμή την καινοτόμο πρωτοβουλία του συνεταιρισμού γαλακτοπαραγωγών «ΘΕΣγάλα» ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χαιρετίζουμε την προσπάθεια των νέων αυτών ανθρώπων και του υγιούς συνεταιρισμού τους, οι οποίοι θα διαθέτουν το εξαιρετικής ποιότητας φρέσκο γάλα ημέρας που παράγουν και μέσω μηχανημάτων αυτόματης πώλησης. Με τον τρόπο αυτό αφενός μεν οι καταναλωτές προμηθεύονται άμεσα, λίγες ώρες μετά την παραγωγή του και μάλιστα σε 24ώρη βάση, φρέσκο, υψηλής ποιότητας ντόπιο γάλα σε ανταγωνιστική τιμή και ταυτόχρονα οι παραγωγοί απολαμβάνουν υψηλή τιμή πώλησης του προϊόντος τους, λόγω αποκλεισμού του κέρδους των ενδιάμεσων από την αλυσίδα διακίνησής του. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε στο ΥπΑΑΤ προκειμένου να στηρίξουμε τη διάθεση φρέσκων φρούτων, λαχανικών και άλλων προϊόντων, απευθείας από «το χωράφι στο ράφι» μέσα από το θεσμό των αγροτικών αγορών ή Farmers’ markets όπως αποκαλούνται, ενός θεσμού που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του σε αρκετές περιοχές της χώρας μας και βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τους παραγωγούς, όσο και από τους καταναλωτές. Το ΥπΑΑΤ θα στηρίξει την προσπάθεια του συνεταιρισμού γαλακτοπαραγωγών «ΘΕΣγάλα» ευελπιστώντας ότι το δίκτυο μηχανημάτων αυτόματης πώλησης θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς και άλλες ομάδες και Συνεταιρισμοί προγραμματίζουν παρόμοιες δραστηριότητες στην προσπάθεια καθετοποίησης των δραστηριοτήτων τους.  Ανάλογες πρωτοβουλίες πιστεύουμε ότι θα υιοθετηθούν από υγιή συνεργατικά σχήματα και ομάδες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και άλλων φρέσκων προϊόντων όπως αυγών, γιαουρτιού κ.ά. στη χώρα μας».