Αποκαλύψεις – Φωτιά για το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης!

-Στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης υπηρετεί μόνο ένας καθηγητής Μουσικής!

-Από το 2000 το Μουσικό Σχολείο είναι παράνομο!

-Υπάρχουν έριδες μεταξύ των γονέων! Κάποιοι σπέρνουν ζιζάνια! Καλά θα κάνει ο κύριος Αργυρόπουλος να ταχθεί στο πλευρό μας!

-Δεν μπορεί η τροχαία να ορίσει τροχονόμο για το Μουσικό, γιατί το κτήριο δεν είναι χαρακτηρισμένο “Σχολείο”!

Με αφορμή την κατάληψη του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, μίλησε σήμερα στον αέρα του FLY η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, κυρία Σουμάκη, η οποία παρέθεσε όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν το Μουσικό Σχολείο της πόλης.

Αρχικά, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι στο Μουσικό Σχολείο υπηρετεί μόνο ένας καθηγητής μουσικής, τη στιγμή μάλιστα που το κτήριο δεν έχει χαρακτηριστεί σχολείο, θεωρείται παράνομο από το 2000 και φέτος έληξε και το μίσθωμα με τον ιδιοκτήτη!

Η κυρία Σουμάκη δεν παρέλειψε να καταδικάσει την αδιαφορία των ιθυνόντων και στάθηκε ιδιαίτερα στις έριδες που υπάρχουν μεταξύ των γονέων, μιας και κάποιοι εξ αυτών δρουν ανεξέλεγκτα, δίχως να ασπάζονται τη “γραμμή” του Συλλόγου.

Η κυρία Σουμάκη έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο κτηριακό πρόβλημα του Σχολείου, αναφέροντας ότι υπήρξαν διαβουλεύσεις με θέμα τη μεταφορά των μαθητών σε άλλο σχολείο, μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του Νέου Μουσικούτ Σχολείου στον Κλαδά. Για το σκοπό αυτό εξετάστηκε το ενδεχόμενο μεταφοράς των μαθητών στο Ξηροκάμπι, προοπτική όμως που απορρίφθηκε λόγω έλλειψης των απαραίτητων προϋποθέσεων.

Σχετικά με τον κύριο Σταύρο Αργυρόπουλο, ο οποίος εξέφρασε δημόσια τη θέση του για το Μουσικό Σχολείο ( διαβάστε το θέμα εδώ https://flynews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11055:), η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης τόνισε συγκεκριμένα: “Καλά θα κάνει ο κύριος Αργυρόπουλος να ταχθεί στο πλευρό μας. Όλα αυτά τα χρόνια που ήταν; Δεν μπορεί να σπέρνει ζιζάνια”.

Τέλος, η κυρία Σουμάκη υπογράμμισε ότι την ευθύνη, για οποιοδήποτε ατύχημα σημειωθεί στο Μουσικό Σχολείο, την έχουν οι γονείς και αποκάλυψε ότι η τροχαία δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τροχονόμο ούτε σήμανση, γιατί το Μουσικό Σχολείο δεν υπάρχει στο … χάρτη των Σχολείων, ενώ συμπλήρωσε ότι ο δήμος θα μπορούσε να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη της κυρίας Σουμάκη στον FLY 89.7

{saudioplayer}soumakimousiko.mp3{/saudioplayer}

{saudioplayer}soumakiargiropoulos.mp3{/saudioplayer}

{saudioplayer}soumakimousikob.mp3{/saudioplayer}