Στα βήματα των Σπαρταθλητών ο Ορειβατικός Σύλλογος

Ο Ελληνικός Ορειβατικός  Σύλλογος  Σπάρτης, συμβάλλοντας ενεργά, εδώ και χρόνια, στη διοργάνωση του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, στελεχώνει με εθελοντές του το σταθμό Κορυφής Βουνού, στο πιο δύσκολο τμήμα της διαδρομής του αγώνα, πάνω από τη σήραγγα του Αρτεμισίου.

Την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, ο ΕΟΣ δίνει μια ευκαιρία στους Σπαρτιάτες να γνωρίσουν το δύσβατο αυτό τμήμα της διαδρομής και, μάλιστα, σε « πραγματικές », νυκτερινές συνθήκες και να νιώσουν τις δυσκολίες , αλλά και τα συναισθήματα που βιώνουν στη μοναχική τους πορεία οι Σπαρταθλητές .

Η αναχώρηση θα γίνει στις 6 το απόγευμα από το Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης, με μισθωμένο λεωφορείο, για τη βόρεια είσοδο της σήραγγας του Αρτεμισίου απ’ όπου και θα ξεκινήσει η ανάβαση. Η διάρκεια της πορείας είναι περίπου 2.00-2.30 ώρες, με ενδιάμεσο σταθμό στο εντυπωσιακό πέρασμα της αρχαίας «Κλίμακας» και κατάληξη στο χωριό Σάγκας, στα νότια του βουνού.
 
Επιστροφή στη Σπάρτη, περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Προϋποθέσεις :  Καλή φυσική κατάσταση, φακός (κατά προτίμηση κεφαλής και με εφεδρικές μπαταρίες), μικρό σακίδιο, νερό και πρόχειρη  τροφή (παστέλι, σοκολάτα, σταφίδες κ.α.), αντιανεμικό, μακρύ παντελόνι ή φόρμα, κατάλληλα παπούτσια, δεύτερη μπλούζα. [ Προσοχή: για τους ανήλικους είναι απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα]

Δηλώσεις συμμετοχής
το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής,
στο τηλέφωνο 6978519998.