Μετατίθεται και ευχαριστεί ο Χρ.Αθανασόπουλος

Με απόφαση του κ. Υπαρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος ο Πύραρχος κ. Αθανασόπουλος Χρύσανθος του Κωνσταντίνου, μετατίθεται από 16-09-2013 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης στην Π.Δ.Π.Υ. Αττικής.

«Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως  Διοικητής της Π.Υ. Σπάρτης και Ν. Λακωνίας είχα διαβεβαιώσει όλους ότι θα συνεχίσω με απαράμιλλο  ζήλο το έργο μου και αυτό έκανα όλο το διάστημα της παραμονής μου στην Σπάρτη. Αποτέλεσε προσωπική τιμή και χρέος να καταβάλλω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη του Αρχηγού του Πυρ/κού Σώματος. Ο πήχης εξ αρχής τέθηκε ψηλά. Για μένα προσωπικά ήταν ένας διαρκής αγώνας.  

Ο κοινός μας στόχος, αυτός της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών θεωρώ ότι επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό, διότι καταβάλαμε κοινή προσπάθεια. Σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση που έχει πλήξει όλες τις δομές του Κράτους ανάμεσα στις οποίες και το Πυροσβεστικό Σώμα καταφέραμε κατά την αντιπυρική περίοδο 2013:

– Όλα τα πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης να βρίσκονται σε λειτουργία, με τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας της Σπάρτης (Δωρεές).

– Για πρώτη φορά τέθηκε σε εφαρμογή η περιπολία με μοτοσυκλέτες ειδικά τροποποιημένες, σε δασικές περιοχές με αποτελεσματικότητα και ευελιξία εντός και εκτός δρόμου, διότι την ώρα της πυρκαγιάς κάθε δευτερόλεπτο είναι κρίσιμο.  
         
Θα ήθελα λοιπόν, να ευχαριστήσω θερμά πρώτα απ’ όλους το πυροσβεστικό προσωπικό της Π.Υ. Σπάρτης, γιατί χωρίς αυτό είναι αδύνατο να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο που μας έχει αναθέσει η Πολιτεία, τους Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μολάων, Αρεόπολης, Γυθείου και στη συνέχεια όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εθελοντικές ομάδες- μέλη για την άριστη συνεργασία που είχαμε σε όλους τους τομείς.
        
Για το χρονικό διάστημα που διετέλεσα Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την Αντιπεριφεριάρχη Περ/κής Ενότητας Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Σταύρο Αργειτάκο, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παραρτήματος Λακωνίας, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο, την Πυρασφάλεια Βασσαρά και ειδικά τους κ. Γαλάνη Γεώργιο και Παππά Γρηγόριο,  τον Φ.Π.Ε.Ε. Σύλλογο Δυτικής Μάνης ΓΑΙΑ, τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Όμιλο Μάνης, καθώς και τα Τοπικά Μ.Μ.Ε. τα οποία είναι οι πρεσβευτές των μηνυμάτων προς τους πολίτες και να τους συγχαρώ για την προσφορά τους.
      
Θέλω να αναφερθώ ιδιαίτερα στα υπέροχα παιδιά της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου, η συνεισφορά των οποίων ήταν σημαντική, διότι αναλαμβάνοντας την επάνδρωση του πυροφυλακίου του Αγίου Κωνσταντίνου, σε συνεργασία με τη Διοίκηση της Π.Υ. Σπάρτης,  καταφέραμε να θεσπίσουμε την περιπολία με τις υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες.

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω και κάθε ανώνυμο πολίτη, κτηνοτρόφο κλπ. που χάρη στην αμέριστη αγάπη του για την φύση είτε από τον Πάρνωνα, είτε από τον Ταΰγετο υποβοήθησε το έργο μας και χάρη στη συμβολή του  δεν καταστράφηκε ούτε ένα (1) στρέμμα δασικής έκτασης.
      
Καθημερινά  αποδεικνύετε όλοι το αμέριστο ενδιαφέρον σας τόσο για την Υπηρεσία μας, όσο και για το Πυροσβεστικό Σώμα γενικότερα. Εύχομαι να συνεχίσετε την περαιτέρω συνεργασία σας με την Πυροσβεστική, απορρίπτοντας κάθε λάθος και υιοθετώντας κάθε θετική ενέργεια .         
     
Μετά από τέσσερα χρόνια θητείας και παραμονής μου στη Λακωνία, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, γιατί φεύγω με τις καλύτερες εντυπώσεις και εύχομαι σε όλους προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Στους επόμενους θα ευχηθώ  καλή επιτυχία και όταν με χρειαστούν θα είμαι στη διάθεσή τους.»
                                                                                        
Ο  Διοικητής
Χρύσανθος Κ. Αθανασόπουλος
Πύραρχος

Ο κύριος Αθανασόπουλος μίλησε χθες στον αέρα του FLY και αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στη μετάθεσή του.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα
{saudioplayer}athanasopoulosapoxairetismos.mp3{/saudioplayer}