Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση στο νομό Λακωνίας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες, από το μεσημέρι έως το βράδυ, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 198 άτομα, εκ των οποίων 132 ημεδαποί και 66 αλλοδαποί, καθώς και σε 177 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 35 άτομα, από τα οποία 20 ήταν ημεδαποί και 15 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 5 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

•Ένας ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
•4 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπρόσθετα, μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, εξιχνιάστηκε μία υπόθεση κλοπής οχήματος, η οποία είχε δηλωθεί την 12-11-2011. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 30χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ. Κατά την επιχείρηση βεβαιώθηκαν 69 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 3 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.