Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και της Πύλου Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό

της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια  άτομα, εκ των οποίων εκατόν ένα ημεδαποί και ενενήντα εννέα  αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν τριάντα δύο οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα εννέα  άτομα, από τα οποία είκοσι επτά  ήταν ημεδαποί και τριάντα δύο ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εννέα άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

•    Ένας ημεδαπός γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -245.246,93- ευρώ.
•    Ένας ημεδαπός για κακοποίηση ζώου.
•    Ένας ημεδαπός, γιατί απασχολούσε παράνομα αλλοδαπούς.
•    Ένας ημεδαπός, για ναρκωτικά.
•    Δύο ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.
•    Τρεις  αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά την επιχείρηση, κατασχέθηκαν, μικροποσότητα κάνναβης, καθώς και ένα Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά, τριάντα έξι  παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.