Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία

sillipsi7flynewsΣτο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες(9-8-2013) από το πρωί έως το μεσημέρι, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές των Δήμων Σπάρτης, Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης,

Μονεμβασιάς και Ελαφονήσου Λακωνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν εβδομήντα τρία άτομα, εκ των οποίων εκατόν δεκαεννέα ημεδαποί και πενήντα τέσσερις αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν εξήντα επτά οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα δύο άτομα, από τα οποία δεκαεννέα ήταν ημεδαποί και δεκατρείς ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δώδεκα άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

•    Τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
•    Δύο (2) ημεδαποί, για ναρκωτικά.
•    Ένας (1) αλλοδαπός, για ναρκωτικά.
•    Μία (1) αλλοδαπή, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
•    Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
•    Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    Ένας (1) ημεδαπός, για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
•    Ένας (1) ημεδαπός, για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Κατά την επιχείρηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης, βάρους -8,8- γραμμαρίων, μία  σπάθα, -38- πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, καλώδια ρεύματος, καθώς και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και εργαλεία η προέλευση των οποίων και το νόμιμο της κατοχής τους ερευνάται.

Επιπλέον, κατά την επιχείρηση βεβαιώθηκαν συνολικά σαράντα επτά παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πέντε παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, μία  παράβαση Περί Αιγιαλού, καθώς και δέκα  παραβάσεις για ελεύθερη κατασκήνωση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.