Ο Σαράντος Καργάκος και ο Νίκος Κουφός στη Βαμβακού Λακωνίας

Το 2013 είναι μία χρονιά ορόσημο για τη Βαμβακού Λακωνίας, καθώς συμπληρώνονται 100 έτη από τον εγκαινιασμό του καθεδρικού τρισυπόστατου Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Αγίου Χαραλάμπους και του Αγίου Παντελεήμονος και 200 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Ελληνικού Σχολείου της Βαμβακούς.

Ύστερα από τη μεγαλοπρεπή εκκίνηση των Επετειακών Εκδηλώσεων στο χωριό του Πάρνωνα την 21η Ιουλίου, τις άκρως δημιουργικές παιδαγωγικές δράσεις που σχεδίασε και υλοποίησε η ηθοποιός Ελένη Ζαχοπούλου, το υπέροχο θέαμα Εικόνας – Λόγου – Ήχου “Πώς πιάνεται η Αγάπη της Ζωής” με την υπογραφή του Σταύρου Σπηλιάκου, αλλά και το απόλυτα επιτυχημένο Παραδοσιακό Πανηγύρι της Βαμβακούς, σειρά έχει η κεντρική εκδήλωση για το Ελληνικό Σχολείο του χωριού.

Πρωταγωνιστές : Σαράντος Ι.Καργάκος & Νίκος Κουφός!  

Το Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013, ο ιστορικός & συγγραφέας κ. Σαράντος Ι. Καργάκος τιμά με την παρουσία του τις φετινές εκδηλώσεις της Βαμβακούς με μια ομιλία που επικεντρώνει στην επέτειο από τη δημιουργία του Ελληνικού Σχολείου, η ιστορία του οποίου ξεδιπλώνεται μέσα από το βραβευμένο από την Ακαδημία βιβλίο “Παλαιά σχολεία του Οινούντος. Η οργάνωση της εκπαίδευσης στον τ. Δήμο Οινούντος Λακωνίας 1800 – 1950” του συγγραφέα, τέως σχολικού συμβούλου, διοικητή του Γ. Ν. Λακωνίας, κ. Νίκου Κουφού. Παρουσία του συγγραφέως, το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Μάτα Γαλάτα, εκπαιδευτικός, και ο Χάρης Βασιλάκος, φιλόλογος.

Ώρα Έναρξης 08.00 μ.μ.
ΦΥΣΗκά Βαμβακού!