Μεγάλη Αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία

astynomia15-flynews

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (25-7-2013), έως σήμερα (26-7-2013) πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου Κορινθίας,

σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν δώδεκα  άτομα, εκ των οποίων τριάντα τρία ήταν ημεδαποί και εβδομήντα εννέα ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν δεκαπέντε οχήματα και επτά καταστήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα οκτώ άτομα, από τα οποία δεκαπέντε ήταν ημεδαποί και τριάντα τρία ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν έντεκα άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

•    Τέσσερις ημεδαποί, για στέρηση αδείας λειτουργίας καταστήματος.
•    Δύο ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.
•    Ένας αλλοδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    Τρεις αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε μετά από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, μια υπόθεση κλοπής σε Ιερό Ναό, ενώ για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (25-7-2013) το πρωί, στο Μελίσσι Κορινθίας, ένας 53χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, για διακεκριμένη κλοπή.
 
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -122- εικόνες, -22- καντήλια, καθώς και -3- θυμιατήρια, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά δεκατρείς παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τέσσερις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ