Λήξη προγράμματος Σχολή Γονέων Δήμου Ευρώτα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2013, το πρόγραμμα της ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ, το οποίο ξεκίνησε την 27η  Μαΐου 2013 στο Δημοτικό Σχολείο Δαφνίου, με εκπαιδεύτρια την ψυχολόγο κα Ιωάννα Κούρου.

Οι γονείς που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν προβληματισμούς σχετικά με το μεγάλωμα των παιδιών τους, να πάρουν απαντήσεις σε σημαντικά θέματα της καθημερινότητας, να βελτιώσουν και ν’ αναπτύξουν θετικές συμπεριφορές.

Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των συνεδριών ήταν: τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και οι ανάγκες των παιδιών και των εφήβων, η σχέση της οικογένειας με το σχολείο, ο σχολικός εκφοβισμός, τα προβλήματα προσαρμογής στο σχολείο, οι μαθησιακές δυσκολίες κ.λ.π.

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς που συμμετείχαν και ιδιαιτέρως τον κ. Κατσαβό (Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την πολύτιμη βοήθεια του κατά τη διάρκεια υλοποίησης του Προγράμματος).  

Επιφυλασσόμαστε για το ξεκίνημα ενός νέου προγράμματος ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ,  με την έλευση της νέας σχολικής χρονιάς. Στόχο μας αποτελεί η έμπρακτη στήριξη της οικογένειας,  ιδίως τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί και πολλές οικογένειες δυσκολεύονται να τα διαχειριστούν. Οι γονείς δεν αρκεί να στηριχθούν μόνο στο ένστικτο και την αγάπη για τα παιδιά τους,  αλλά χρειάζονται υποστήριξη σε θέματα που σχετίζονται με το ρόλο τους.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Ευρώτα
Ιωάννης Γ. Γρυπιώτης