Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε προχθες (19-7-2013), από το μεσημέρι έως το βράδυ,  ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν εβδομήντα οκτώ  άτομα, εκ των οποίων εκατόν σαράντα έξι ημεδαποί και τριάντα δύο  αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν τρία οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα ένα άτομα, από τα οποία δεκαεννιά ήταν ημεδαποί και δώδεκα  ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν οκτώ άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Μία ημεδαπή ΡΟΜΑ, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα.
Δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ, για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ, για καταδικαστικά έγγραφα.
Τρεις αλλοδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.

Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οχήματα ημεδαπών, που έγιναν από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2012 έως τα τέλη Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 16χρονων ημεδαπών ΡΟΜΑ.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά, δώδεκα παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και έξι παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού,  ενώ κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.