Λαμπρή γιορτή στην Κονιδίτσα προς τιμή του Προφήτη Ηλία

Στις 19 και 20 Ιουλίου 2013 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κονιδίτσας και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης διοργανώνουν μια λαμπρή γιορτή για να τιμήσουμε όλοι μαζί τον Άγιο του κεντρικού ναού του χωριού και πολιούχο μας, Προφήτη Ηλία.

Ακριβώς στο κέντρο του χωριού μας, όπου βρίσκεται ο ιστορικός ναός (11ος αι.) και η γραφική πλατεία μας θα συγκεντρωθούμε την Παρασκευή το βράδυ και ώρα επτά (7), όπου θα τελεστεί αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου παρουσία και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής.
Το πρωί του Σαββάτου, στις 20 Ιουλίου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονιδίτσας υπέρ υγείας των μελών και φίλων του Συλλόγου. Αμέσως μετά ας απολαύσουμε όλοι μαζί τον καφέ μας συζητώντας για θέματα του κοινού τόπου καταγωγής μας.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, με τη δύση του ηλίου, το χωριό θα πλημμυρίσει από παραδοσιακούς ήχους και τραγούδια ενώ στην πλατεία μας κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο θα στηθεί ο χορός, το πανηγύρι, από όλους τους Κονιδιτσιώτες και τους φίλους της Κονιδίτσας . Εκείνο το βράδυ οι φημισμένοι – και εκτός ορίων της Κονιδίτσας – για την κουζίνα τους Ντόρα και Δημήτρης, σταθεροί στο πόστο τους, θα σερβίρουν εκλεκτούς μεζέδες, κρύες μπύρες, κρασί και αναψυκτικά που είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς «πανηγυριώτες». Τη μουσική εκδήλωση θα προλογίσει η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Κονιδίτσας κα Ελένη Μακρή ενώ την παραδοσιακή ορχήστρα θα την αποτελούν οι: Παναγιώτης Κολοβός (κλαρίνο, μπουζούκι), Λάμπρος Παλαιοκώστας (τραγούδι), Νίκος Αποστολάκος (κιθάρα), Ανδρέας Σκιαδάς (αρμόνιο), Νίκος Κόκκορης (κρουστά).
Από μια τέτοια γιορτή – αντάμωμα δε θα μπορούσε να λείπει μια ‘’συνομιλία’’ με τους προγόνους μας, με την ιστορία μας. Έτσι, κατά τις ώρες 10.00 – 14.00 και 18.00 – 22.00 οι πόρτες του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Κονιδίτσας θα είναι ανοικτές, προκειμένου να δούμε όλοι μας τις ιστορικές – λαογραφικές συλλογές που εκτίθενται εκεί.
Ραντεβού, λοιπόν, στον Προφήτη Ηλία, στη γραφική πλατεία και στα σοκάκια της Κονιδίτσας, αλλά και στο πανηγύρι μας!