Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη στο Αρχηγείο Στόλου

Την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο του Σχηματισμού και των υφιστάμενων Διοικήσεων.

Ο κ. Δαβάκης ξεναγήθηκε από τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγο Ευστάθιο Πανυτσίδη, στις εγκαταστάσεις και το Κέντρο Επιχειρήσεων του μείζονος Σχηματισμού του Στρατού Ξηράς που φέρει την Επιχειρησιακή ευθύνη για την Άμυνα του ελληνικού Αρχιπελάγους και των νησιών του Αιγαίου. Επίσης, είχε την ευκαιρία να συνδεθεί μέσω τηλεδιάσκεψης με το στρατιωτικό φυλάκιο στο ακριτικό Αγαθονήσι και να συνομιλήσει με τον Αρχιφύλακα.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού τεχνικής κατάρτισης και δεξιοτήτων του προσωπικού καθώς και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Σχηματισμών και Μονάδων, ενώ μετά το τέλος της ενημέρωσης και αφού μετέφερε στους παρισταμένους τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στην ομολογουμένως δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η χώρα έχει κάθε συμφέρον να συσπειρώσει τις δυνάμεις ολόκληρου του Ελληνισμού, να ενισχύσει την αποτρεπτική και αμυντική της ικανότητα και να αξιοποιήσει την αμυντική της διπλωματία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, διατηρούν το αξιόμαχο και την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, παρά τις επώδυνες περικοπές στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Και αυτό συμβαίνει χάρις στην αυταπάρνηση και τις θυσίες των Αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των οπλιτών μας .
Διαπιστώνω πως η καρδιά του Στρατού Ξηράς, η ΑΣΔΕΝ, χτυπά σε ρυθμό μόνιμης επαγρύπνησης για την προάσπιση της Άμυνας του ελληνικού Αρχιπελάγους και των νησιών του Αιγαίου μας. Σας συγχαίρω γιατί το έμβλημά σας, αυτό της Πύλης των Λεόντων των Μυκηνών, σύμβολο ενότητας και ισχύος, ενσαρκώνεται με την ποιοτική δουλειά σας.
Καθήκον και υποχρέωση για εμάς είναι να εξασφαλίζουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις τις βέλτιστες προϋποθέσεις, ώστε αυτές να προασπίζουν τα εθνικά μας συμφέροντα με τον τρόπο που πολύ καλά γνωρίζουν ».