Στο κόκκινο η παραβατικότητα στην Πελοπόννησο

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στη Θερμησία Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39 και 30 ετών,

γιατί όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει από γεώτρηση ιδιοκτησίας ημεδαπού ηλεκτρολογικό υλικό, το οποίο είχαν φορτώσει σε όχημα. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο περιπτώσεις ληστείας και κλοπής σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες το βράδυ, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας 34χρονος ημεδαπός, για ληστεία και κλοπή, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα ένα συνεργό του.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο ανωτέρω, προχθές πρώτες πρωινές ώρες, στην Αρχαία Επίδαυρο Αργολίδας, μπήκε σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσε χρήματα και κάρτες ανάληψης χρημάτων. Στη συνέχεια με τη χρήση αυτών προέβη σε αναλήψεις χρημάτων από υποκαταστήματα τραπεζών.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ο 34χρονος εντοπίστηκε να επιβαίνει σε όχημα και συνελήφθη, ενώ το όχημα που επέβαινε κατασχέθηκε. Επιπλέον, όπως πρόεκυψε, ο ανωτέρω, μαζί με ακόμα ένα άτομο, την 27-6-2013 το πρωί, στην Τραχειά Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, αφαίρεσαν χρήματα, τα οποία με τη χρήση σωματικής βίας διατήρησαν στην κατοχή τους, ενώ στη συνέχει τράπηκαν σε φυγή.
Στην κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
•Το χρηματικό ποσό των -2.942- ευρώ.
•4 κινητά τηλέφωνα.
•1 ζευγάρι γάντια, 1κασκόλ και 1 κάρτα «PASPARTU».
•Μεγάλο αριθμό κλειδιών οικιών και οχημάτων.
•Βιβλιάρια καταθέσεων και 4 επιταγές, οι οποίες όπως προέκυψε, είχαν αφαιρεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου 2009 από ημεδαπή.
•Διάφορα κοσμήματα και χρυσαφικά, η νομιμότητα της κατοχής των οποίων ερευνάται. Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αφαιρέσει χρήματα και αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις -4.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. Ο 34χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 17 και 18 ετών αντίστοιχα, γιατί στην κατοχή του πρώτου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία σιδερογροθιά, ενώ στην κατοχή του δεύτερου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους -5,5- γραμμαρίων. Επιπλέον, ο 17χρονος οδηγούσε όχημα, χωρίς να κατέχει άδεια ικανότητας οδήγησης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Άνθεια Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ένας 19χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί μαζί με ακόμα ένα άτομο το οποίο αναζητείται, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας ημεδαπού, από αυλή οικίας. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας.

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τετραμελής εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται σε απάτες σε βάρος εμπόρων και παραγωγών, από τους οποίους αγόραζαν προϊόντα διατροφής και καλλυντικά μεγάλης εμπορικής αξίας με «ακάλυπτες» επιταγές. Η δράση της οργάνωσης εντοπίζεται σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, όπως τη Μεσσηνία, την Αρκαδία, την Αργολίδα, τη Λακωνία, τη Λάρισα, την Καρδίτσα, την Κέρκυρα, την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Πέλλα, το Ηράκλειο, το Λασίθι, το Ρέθυμνο, τη Λήμνο και τη Λέσβο. Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος των τεσσάρων μελών της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων είναι ένας 36χρονος ημεδαπός και μία 38χρονη ημεδαπή, καθώς και δύο ακόμα άτομα των οποίων τα πλήρη στοιχεία διερευνώνται. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στα αδικήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης κατ’ εξακολούθηση. Η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από Παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εξαπατούσαν παραγωγούς και εμπόρους ειδών διατροφής, όπως ελαιολάδου, τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, άλευρων κ.ά., από τους οποίους αγόραζαν τα προϊόντα τους μεγάλης εμπορικής αξίας, χρησιμοποιώντας ως αντίτιμο επιταγές, οι οποίες όμως δεν είχαν διαθέσιμα κεφάλαια από την πληρώτρια τράπεζα.
Ειδικότερα, από το Δεκέμβριο του 2012 έως και τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, ο 36χρονος, αφού ίδρυσε ατομική επιχείρηση και εξέδωσε μπλοκ επιταγών, ερχόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με εμπόρους και παραγωγούς, αγοράζοντας τα προϊόντα τους με τη χρήση των «ακάλυπτων» επιταγών. Μάλιστα, για να είναι πιο πειστικός, λειτουργούσε δυο καταστήματα στο Μενίδι και το Κερατσίνι Αττικής, στα οποία παρουσιάζονταν σαν εργαζόμενοι τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, τα οποία καθημερινά πραγματοποιούσαν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιβεβαίωναν συμφωνίες και παραλάμβαναν προϊόντα.
Όπως προέκυψε, είχαν εξαπατήσει 18 εμπόρους και παραγωγούς, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά προϊόντα διατροφής και καλλυντικά, η εμπορική αξία των οποίων ξεπερνά τις -782.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και των άλλων δύο μελών της οργάνωσης. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.