Πύλος: Σημαντική η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου

Σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των υποδομών στη Νοτιοδυτική Μεσσηνία χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την υπογραφή της σύμβασης της ολοκλήρωσης του δικτύου αποχέτευσης Πύλου, προϋπολογισμού 4.650.000 ευρώ .

«Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μου για την αίσια έκβαση της κοινής μας προσπάθειας με το Δήμο Πύλου – Νέστορος για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου σε ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «με την εξέλιξη αυτή καθιστούμε το Δήμο Πύλου – Νέστορος τον πιο ολοκληρωμένο όσον αφορά τη διαχείριση των λυμάτων».
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στη στενή συνεργασία με το Δήμο για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του βιολογικού καθαρισμού της Χώρας και να αποτραπεί ο κίνδυνος απένταξης του έργου από το ΕΣΠΑ.
Αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης και στα έργα πολιτισμού που προγραμματίζονται στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, με κορυφαίο την αποκατάσταση και ανάδειξη του ανακτόρου του Νέστορα.
«Παραλάβαμε ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ διαλυμένο και τώρα με τη μεθοδικότητα και την εργατικότητά μας υλοποιούμε έργα διπλάσιου προϋπολογισμού από τον αρχικό. Είμαστε μάλιστα η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που πέτυχε να πιάσει τους μνημονιακούς στόχους, παρά την αύξησή τους κατά 30% τις τελευταίες ημέρες» σημείωσε ο κ. Τατούλης και ανέφερε ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η βελτίωση του ενδομεσσηνιακού οδικού δικτύου για τη βελτίωση της επικοινωνίας στην ενδοχώρα.
Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Καφαντάρης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τη στενή συνεργασία, όχι μόνο για την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο για μια τουριστική περιοχή, αλλά και σε βασικές υποδομές για την ανάπτυξη της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας.