Πρόταση-Επιστολή εργαζομένων ΕΡΑ Τρίπολης

Με αφορμή την έναρξη της συζήτησης/διαβούλευσης, για την ψήφιση, στη Βουλή των Ελλήνων, νομοσχεδίου που αφορά την σύσταση και λειτουργία νέου-δημόσιου-ραδιοτηλεοπτικού φορέα στη χώρα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Τρίπολης,

επιθυμούμε όπως εμπράκτως στηρίξετε και προωθήσετε άμεσα, αίτημα/απαίτηση δημιουργίας Περιφερειακού Ραδιοφωνικού Σταθμού, με έδρα την Τρίπολη.
Εξάλλου, κάτι τέτοιο προβλέπει στο «νέο χάρτη της ελληνικής Ραδιοφωνίας» και το γνωστό σχέδιο Μόσιαλου, που σκέφτεται να αξιοποιήσει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα μʼ αυτό, ιδρύεται Περιφερειακός Ραδιοφωνικός Σταθμός Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη και με διοικητική συγχώνευση των Σταθμών Τρίπολης-Καλαμάτας.
Και ο λόγος; Η Τρίπολη, ως έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι διοικητικό, οικονομικό, πολιτιστικό, πνευματικό, αθλητικό και ιστορικό κέντρο.
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Τρίπολης, λειτουργεί συνεχώς απʼ το 1949, διαθέτει δική του οικοπεδική έκταση (20 στρέμματα), άρτιες τεχνικές υποδομές και επαρκές προσωπικό.
Το αίτημα κατατίθεται, μετά από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μη ίδρυση και λειτουργία Περιφερειακού Σταθμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της δημιουργίας του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.