Βοήθεια στην Τ. Α υποσχέθηκε ο Λ.Γρηγοράκος

Ευρεία σύσκεψη, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Λακωνίας  την Δευτέρα 1-7-2013 για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου του αλλά και για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν εκτός από τον Υπουργό και τους συνεργάτες του, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης,  ο Πρόεδρος του Περιφερειακό Συμβουλίου κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Χ. Σκούρος, Σ. Φλώρος, Β. Αλοιμόνου -Βελδέκη και η κ. Στέρπη.  
Ο  κ. Υπουργός ζήτησε από τους παρευρισκόμενους πλήρη ενημέρωση για τα θέματα άμεσης προτεραιότητας της Περιφερειακής Ενότητας  και των Δήμων της Λακωνίας  που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών και τόνισε ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει με κάθε τρόπο την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να λύσει τα μεγάλα προβλήματα που την ταλαιπωρούν.  
Η κ. Τζανετέα  συνεχάρη τον κ. Υπουργό,  του ευχήθηκε καλή δύναμη στην νέα θέση που αναλαμβάνει και  τον  ενημέρωσε για την πορεία των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και τον κάλεσε να σταθεί αρωγός στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης σε όλα τα επίπεδα, τονίζοντας με έμφαση ότι η παρουσία του στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι μια πρόσθετη ευκαιρία για την Λακωνία.
Οι κ.κ. Δήμαρχοι αφού συνεχάρησαν με την σειρά τους τον κ. Γρηγοράκο για τα νέα του καθήκοντα στο Υπουργείο Εσωτερικών τόνισαν ιδιαίτερα το θέμα των χρόνιων αγκυλώσεων που έχουν επιβληθεί μέσω της κείμενης νομοθεσίας στην διεκπεραίωση  διαφόρων διοικητικών θεμάτων που δυσκολεύουν το έργο τους, λόγω αύξησης της γραφειοκρατίας , επικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ φορέων κλ.π. και συμφώνησαν πως θα συνεχίσουν να συνεργάζονται  επ΄  ωφελεία  του τόπου.