Μήνυμα Γ.Γρυπιώτη για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ προς τιμή του Νομπελίστα Ιατρού Καρ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος και τα Rhesus.

   Τιμούμε σήμερα τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη, όπου με την προσφορά στον συνάνθρωπό του αναδεικνύει το μέγιστο αγαθό του ανθρώπου τον Αλτρουισμό.

   Είναι ευκαιρία σήμερα με το μήνυμα, αλλά και την ενημέρωσή μας να εξαλείψουμε συναισθήματα όπως η άγνοια, ο φόβος και η προκατάληψη.

   Στην ιδιαίτερα δύσκολη και πρωτοφανή περίοδο που διανύουμε η αλληλεγγύη και η κοινωνική συμμετοχή πρέπει να γίνει βίωμα στην καθημερινότητά μας.

   Στο Δήμο Ευρώτα η προσπάθεια έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν στις Δημοτικές & Τοπικές Κοινότητες με σημαντικά αποτελέσματα. Αυτό όμως δεν αρκεί και απαιτείται να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, γιατί η έλλειψη αίματος είναι τεράστια, τόσο στην χώρα μας όσο και στην περιοχή μας.

   Συνεργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση και με την ΠΟΣΕΑ και όπως είναι γνωστό ο Δήμος μας θα φιλοξενήσει το Σεπτέμβριο την Πανελλήνια Γιορτή των Εθελοντών Αίματος.

   Καλώ και προσκαλώ τους συμπολίτες μου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή σε μια συστηματική προσπάθεια σε όλα τα χωριά μας, συλλογής αίματος.

   Είναι ίσως το πιο σημαντικό δεκάλεπτο της ζωής μας και πρέπει όλοι να ανταποκριθούμε.

   Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τους εθελοντές αιμοδότες του Δήμου Ευρώτα για την συνεχή και συνεπή προσφορά τους.

   Είμαι βέβαιος ότι και με την ενημέρωση που πραγματοποιούμε τα αποτελέσματα θα είναι ελπιδοφόρα…