Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία

astunomia3-flynewsΣυνελήφθησαν επτά άτομα, προσήχθησαν τριάντα οκτώ και έγινε έλεγχος σε διακόσια είκοσι επτά.Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν εβδομήντα έξι  οχήματα και βεβαιώθηκαν πενήντα παραβάσειςΕπιπρόσθετα εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών σε οικία και κατάστημα.

Κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα και μία  σπάθα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (7-6-2013), από το μεσημέρι έως το βράδυ,  ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια είκοσι επτά άτομα, εκ των οποίων εκατόν εξήντα (160) ημεδαποί και εξήντα επτά αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν εβδομήντα έξι οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα οκτώ άτομα, από τα οποία δώδεκα ήταν ημεδαποί και είκοσι έξι ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν επτά άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

•    Έξι αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
•    Ένας ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.

Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής σε κατάστημα, που έγινε 27-5-2013 στην Σκάλα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ για κλοπή, καθώς και από την αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη, εξιχνιάστηκε μία  περίπτωση κλοπής σε οικία, που έγινε τον Φεβρουάριο του 2013 στο Βλαχιώτη, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 31χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ για κλοπή.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά, σαράντα έξι  παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και τέσσερις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού,  ενώ κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, καθώς και μία σπάθα μήκους -28- εκατοστών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.