Φωτιά στο σκουπιδότοπο της Σπάρτης!

Φωτιά ξέσπασε χθες βράδυ στο σκουπιδότοπο της Σπάρτης. Για μία ακόμα φορά οι κάτοικοι των γύρω περιοχών έγιναν μάρτυρες του … φαινομένου και θύματα των επικίνδυνων και καρκινογόνων δηλητηρίων.

Οι συνέπειες σε καλλιέργειες, νερό και αέρα είναι απλά τρομακτικές! 28 χρόνια μετά τον περιβαλλοντικό νόμο του 1985, οι … μελέτες για τη διαχείριση των απορριμμάτων συνεχίζονται με αμφισβητούμενα αποτελέσματα. Και η φωτιά συνεχίζει να κατακαίει τα σύμμεικτα. Η αυτονόητη τοπική ανάπτυξη σε συνδυασμό με το περιβαλλοντικό και κοινωνικό όφελος απλά αγνοείται στην πόλη της Σπάρτης.

Ευχαριστούμε τον κύριο Σταύρο Αργυρόπουλο για τo φωτογραφικό υλικό και τις πληροφορίες.

“Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα …..”
 
Τι και αν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, πρόστιμα από την ΕΕ, εντονότατες διαμαρτυρίες και καταγγελίες κατοίκων προς τον Δήμο την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας την Περιφέρεια Πελοποννήσου το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Εσωρτερικών, την ΕΕ … οι “κουφοί” μη έχοντας λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων συνεχίζουν τον όλεθρο και την καταστροφή λειτουργώντας τον ΧΑΔΑ Αφυσσού του Δήμου Σπάρτης. Το αποτέλεσμα: διοξίνες – φουράνια και άλλα τοξικά στον αέρα στο έδαφος στον υδροφόρο ορίζοντα και έξαρση του καρκίνου στις περιοχές μας. Επιτέλους θα μπεί κάποιο φρένο στο ανεξέλεγκτο; στο παράνομο; στη ρύπανση του περιβάλλοντός μας; Οι κάτοικοι των περιοχών γύρωθεβ του σκουπιδότοπου δεν έχουν δικαίωμα στην υγεία; είναι πολίτες 2ης ή 3ης κατηγορίας; Παύση λειτουργίας του ΧΑΔΑ Αφυσσού και άμεσες ενέργειες για την αποκατάστασή του Τα ψευδοδιλλήματα και οι κρυψινισμοί πρέπει να λάβουν τέλος. Υπεύθυνοι για τις βλάβες στην υγεία μας: ο Δήμος, η Περιφέρεια, τα αρμόδια υπουργεία και εν γένει όλη η ΠΟΛΙΤΕΙΑ η οποία δεν κάνει τίποτα στη πράξη αλλά  μέσω επιστολών αρχίζει η μεταβίβαση και οι πάσες των ευθυνών, προκειμένου να μην υπάρχει λύση ή να μην γίνεται τίποτα, για να έρθει ξαφνικά ο ”απο μηχανής θεός”  ιδιώτης, ο οποίος αφού κλείσει καλές συμφωνίες, μέσω των Δήμων θα εξασφαλίσει για πολλά χρόνια ένα πολύ μεγάλο κέρδος για τη διαχείριση των απορριμμάτων, χρήματα που θα πληρώνουν μέσω των δημοτικών τελών, οι δημότες

Από την άλλη κατ’ αυτόν τον τρόπο, κοροϊδεύουμε ‘’οι έξυπνοι Έλληνες’’ ‘’τους κουτόφραγκους’’ λέγοντας τους ότι είμαστε σε καλό δρόμο στη διαχείριση των απορριμμάτων …..

Χρήστος Πλειώτας

{gallery}afisou{/gallery}