Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε στα Ιωάννινα

Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε 30 με  31 Μαΐου, το ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων με κυρίαρχο θέμα «ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστής στην ανασυγκρότηση της χώρας».

Από το Δήμο Σπάρτης συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος , Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παρορείου κ. Σταύρος Περγαντής και από το Δήμο Μονεμβασίας ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Μαυρομιχάλης.
Στο συνέδριο παραβρέθηκαν  σχεδόν όλοι οι Δήμαρχοι της Ελλάδος αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι ,καθώς και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης αρμόδιος για θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κυρίαρχα θέματα στις ομιλίες των συνέδρων ήταν  τα οικονομικά των Δήμων , οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, η έλλειψη προσωπικού ,και ο  νόμος του Καλλικράτης σα νέος θεσμός στην λειτουργία των Δήμων.
Παρέμβαση στο συνέδριο έκανε και ο  Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παρορείου  κ. Σταύρος Περγαντής με θέμα την λειτουργία των τοπικών κοινοτήτων. Επισήμανε πως πρέπει να δοθούν αρμοδιότητες στους προέδρους, να υπάρξει ετήσιος προϋπολογισμός στα χωριά, ώστε να αντιμετωπιστούν τα καθημερινά προβλήματα και  οι έκτακτες ανάγκες.
Τέλος αποφασίστηκε να γίνει μέσα στο καλοκαίρι έκτακτο συνέδριο τη Κ.Ε.Δ.Ε. με μοναδικό θέμα τα οικονομικά των Δήμων.