Διπλή εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης, σε συνεργασία με τον αδελφό σύλλογο Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, πραγματοποιεί  ορειβατική εξόρμηση στον Ταΰγετο, την Κυριακή, 9 Ιουνίου  2013 και συγκεκριμένα διάσχιση της κορυφογραμμής του βουνού,

με αφετηρία την Αναβρυτή, ανάβαση στον Τσάρκο, στις κορυφές Σπανακάκι (2024μ), Σιδηρόκαστρο (2228μ), Αθάνατη Ράχη (2360μ) και κατάβαση στο Ορειβατικό Καταφύγιο Ταϋγέτου, με κατάληξη στην πηγή Μαγγανιάρη.

Η διαδρομή χαρακτηρίζεται ως υψηλής δυσκολίας (βαθμός δυσκολίας: Γ, Γ-Δ), προϋποθέτει άριστη φυσική κατάσταση και εμπειρία, και η διάρκειά της είναι περίπου 13 ώρες).

Επειδή η έναρξη της πορείας από την Αναβρυτή θα γίνει αυστηρά στις 6 το πρωί της Κυριακής, έχει προγραμματιστεί για το βράδυ του Σαββάτου διανυκτέρευση σε σκηνές στο χωριό. Για το λόγο αυτό η αναχώρηση από τη Σπάρτη θα γίνει στις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου, με ΤΑΧΙ, από το Κλειστό Γυμναστήριο. [Όσοι κωλύονται να διανυκτερεύσουν στην Αναβρυτή, θα πρέπει να εξασφαλίσουν την έγκαιρη προσέλευσή τους το πρωί της Κυριακής με ίδια μέσα].

Επιστροφή από πηγή Μαγγανιάρη στη Σπάρτη, επίσης με ΤΑΧΙ.
Απαραίτητος ο σχετικός ατομικός ορειβατικός εξοπλισμός και, επιπλέον, καπέλο-αντιηλιακό-νερό (τουλάχιστον 3 λίτρα), αλλά και φακός κεφαλής. Για τη διανυκτέρευση, υπνόσακος-υπόστρωμα-σκηνή. (Τα υλικά της διανυκτέρευσης θα μεταφερθούν από την Αναβρυτή στου Μαγγανιάρη με λεωφορείο).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον  υπεύθυνο συντονιστή της εξόρμησης  κ. Σωτήρη Γραφάκο,   το αργότερο μέχρι  το βράδυ της Παρασκευής 7/6  (τηλ. 6972030935 – εργάσιμες ημέρες και ώρες).

Επίσης, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης, σε συνεργασία με τον αδελφό σύλλογο Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, πραγματοποιεί  εξόρμηση στον Ταΰγετο, την Κυριακή, 9 Ιουνίου  2013 και συγκεκριμένα διάσχιση του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4, στο τμήμα Αναβρυτή – Λακκώματα – Ορειβατικό Καταφύγιο Ταϋγέτου, με κατάληξη στην πηγή Μαγγανιάρη.

Η διαδρομή χαρακτηρίζεται ως μέτριας δυσκολίας (βαθμός δυσκολίας: Α-Β, Β) και η διάρκειά της είναι περίπου 5:30 ώρες).

Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί της Κυριακής, με ΤΑΧΙ, από το Κλειστό Γυμναστήριο για Αναβρυτή, απ’ όπου και η έναρξη της πορείας. Επιστροφή από πηγή Μαγγανιάρη στη Σπάρτη, επίσης με ΤΑΧΙ.

Απαραίτητος εξοπλισμός : καπέλο, αντιηλιακό, μακρύ παντελόνι, και μικρή ποσότητα νερού (0,75 του λίτρου είναι αρκετό, δεδομένου πως στη διαδρομή  συναντάμε περισσότερες από 6  πηγές !)
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην  υπεύθυνη συντονίστρια της εξόρμησης  κ. Ελένη Ηλιοπούλου,   το αργότερο μέχρι  το μεσημέρι του  Σαββάτου 8/6  (τηλ. 6977928569 – εργάσιμες ημέρες και ώρες).